Menu
0%
Zapraszam

Zapraszam

Proste przepisy na tanie potrawy domowe, także dla tych początkujących w kuchni.

Filet z indyka w kokosowej panierce


(Dla 4 osób)


Składniki:


– 70-80 dkg filetu z indyka

– 20 dkg wiórek kokosowych

– 2 jajka

– 2-3 łyżki mleka

– mąką do obtoczenia kotletów

– sól, biały pieprz, imbir

– olej do smażenia




Mięso umyć, pokroić na plastry. Każdy rozbić tłuczkiem. Posolić, popieprzyć, posypać szczyptą imbiru. Każdy kotlet obtoczyć najpierw w mące, następnie w jajku rozmąconym z mlekiem i lekko posolonym, a na koniec we wiórkach  kokosowych. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor, na małym ogniu, by kokos się nie przypalił. Podawać z ryżem  i surówkami.




 

Podziel się ze znajomymi
loading...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>