Menu
0%
Zapraszam

Zapraszam

Proste przepisy na tanie potrawy domowe, także dla tych początkujących w kuchni.

Kotlet Cordon Blue zwany szwajcarskim (z serem i szynką)

Kotlety Cordon Blue to ciekawa odmiana tradycyjnego polskiego schabowego ale jak dla mnie smaczniejsza :-) Ser żółty i dobra wędlina nadają mięsu wspaniałego aromatu. Kotlety nie są specjalnie pracochłonne, można je również przyrządzić z piersi kurczaka, indyka lub z cielęciny. Polecam:)

SONY DSC

(9 sztuk)
Składniki:

-70 dkg schabu bez kości

– 9 plastrów sera żółtego

– 9 plastrów wędliny

– 1 ząbek czosnku

– mielona słodka papryka, cząber

– 2 jajka

– bułka tarta

– sól, pieprz

 

 

Schab umyć, osuszyć. Pierwszy plaster pokroić do połowy, drugi do końca – powstanie „motylek”, który należy rozbić tłuczkiem i tak do końca kawałka mięsa. Posilić, oprószyć pieprzem. Na połowie kotleta położyć ser i szynkę  i złożyć go na pół, następnie obtoczyć w rozmąconym jajku z dodatkiem soli, mielonej słodkiej papryki, cząbru i przeciśniętego ząbka czosnku. Potem obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor z obu stron na niewielkim gazie przez ok.20-25 minut, by mięso się dobrze usmażyło w środku. Podawać z ulubioną surówką.

Smacznego!

Helen G.

SONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSC

 

Podziel się ze znajomymi
loading...

3 odpowiedzi do “Kotlet Cordon Blue zwany szwajcarskim (z serem i szynką)

  • Jak można przy jedzieniu dać tak ohydną reklame??!!

    • Reklamy są generowane na podstawie preferencji odwiedzającego strony internetowe. Według regulaminu AdSense reklamy dopasowane są na podstawie indywidualnej historii przeglądanych wcześniej stron internetowych. Nie mam wpływu, jakie inne treści przegląda Pani w internecie :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>