Menu
0%
Zapraszam

Zapraszam

Proste przepisy na tanie potrawy domowe, także dla tych początkujących w kuchni.

Kotlety rybne


(6 sztuk)


Składniki:


– ½ kg ryby morskiej (np. dorsz, morszczuk, sola)

– 1 cebula

– 2 ząbki czosnku

– 1 jajko

– 1 łyżka kaszy manny

– 3 łyżki bułki tartej

– 1 łyżeczka soku z cytryny

– 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki

– po szczypcie: bazylii, tymianku, mielonej kolendry i lubczyku (można zastąpić przyprawą do ryb)

– kilka łyżek bułki tartej do obtoczenia kotletów

– olej do smażenia



Filety zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę zeszklić na oleju. Dodać do ryby. Dodać jajko, kaszę manną, bułkę tartą, sok z cytryny i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dobrze zamieszać. Formować średniej wielkości kotlety i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z gotowaną marchewką z groszkiem. 





Podziel się ze znajomymi
loading...

2 odpowiedzi do “Kotlety rybne

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>