Menu
0%
Zapraszam

Zapraszam

Proste przepisy na tanie potrawy domowe, także dla tych początkujących w kuchni.

Muszle conchiglioni nadziewane pastą z wędzonego łososia

Dziś pomysł na pyszną przekąskę, która uświetni niejedno przyjęcie w gronie przyjaciół czy rodziny. A, że mamy czas karnawału, to być może komuś się przyda ;) Muszle przypominają swoim kształtem łódeczki. Polecam :)

muszle conchiglioni nadziewane pasta z wedzonego lososia1

 

Składniki:

– 20 muszli conchiglioni

– 150 g wędzonego łososia

– 150g serka śmietankowego naturalnego

– 3 jajka ugotowane na twardo

– 1 łyżka majonezu

– 1 łyżeczka musztardy

– 1 łyżeczka soku z cytryny

– sól, pieprz

– posiekany szczypiorek

 

 

Muszle ugotować w osolonym wrzątku al dente, przecedzić, przelać zimną wodą i wyłożyć na talerz. W misce zmieszać ze sobą serek śmietankowy, pokrojonego łososia i jajka starte na tarce o małych oczkach. Doprawić pastę majonezem, musztardą sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Ugotowane, ostudzone muszle nadziewać pastą. Ułożyć na talerz i posypać szczypiorkiem. Podawać jako przystawkę na zimno na wszelkich przyjęciach.

Smacznego!

Helen G.

muszle conchiglioni nadziewane pasta z wedzonego lososia

 

Podziel się ze znajomymi
loading...

7 odpowiedzi do “Muszle conchiglioni nadziewane pastą z wędzonego łososia

  • wygląda pysznie:)

  • Wszystkie smaki, które uwielbiam połączone w jedną całość :) Musi być wyśmienite! :)

  • świetna pasta!! no i fajny pomysł na połączenie jej z makaronem, taka bardziej elegancka forma przystawki, nie taka nudna jak kanapki. dobrze, że wczoraj kupiłam łososia norweskiego ze suempolu, będzie jak znalazł na jutrzejszą imprezkę :DD

  • Wszystko fajnie, ale łosoś nie jest wegetariański ( jak i żadna inna ryba). Ogólnie nie chcę krytykować przepisu, tylko taka mała uwaga.

    • Wiedziałaś, że są różne odmiany wegetarianizmu? :) Część wegetarian je ryby.

      • Ja słyszałam, nawet mam w rodzinie semi wegetarian, jedzą właśnie ryby.

  • Nasza książka kucharska czeka na takie przepisy!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>