Produkty prozdrowotneTesty produktów

Bułka tarta ze złocistym lnem mielonym

Bułka tarta ze złocistym lnem mielonym

Jest nieodzownym składnikiem wielu dań. Każda Pani domu posiada bułkę tartą w swojej kuchni. Firma Oleofarm przysłała mi do testów bułkę tartą wymieszaną pół na pół ze zmielonymi nasionami lnu (siemieniem lnianym). Jest to nowość na polskim rynku. Od razu przystąpiłam więc do testów. Pomysł bułki tartej z dodatkiem mielonych nasion lnu (aż 50 %) wydał mi się bardzo interesujący.

Siemię lniane jest bardzo bogatym w składniki odżywcze naturalnym produktem, m in. w wielonienasycone kwasy tłuszczowe (WNKT), a także liczne mikroelementy, witaminy i lecytynę. Nasiona lnu od pewnego czasu zagościły u mnie w kuchni na stałe. Codziennie spożywam uprażone wcześniej na suchej patelni z dodatkiem soli i posypuję później nimi kanapki. Uwielbiam ich smak!

Wracając jednak do bułki tartej Oleofarm, uważam, że produkt ten zasługuje na pochwałę. Użyłam jej do krokietów z mięsem. Dodatek nasion lnu nadał im charakterystyczny ale przyjemny smak i zapach podczas smażenia oraz chrupkość. Bułka tarta bardzo dobrze przywiera do potraw. Dzięki obecności lnu potrawy zyskują na jakości oraz na smaku. Chętnie zobaczę bułkę tartą Oleofarm na półkach w sklepach i marketach obok innych bułek. Ja jestem na tak:)

Co sądzicie o takiej innowacji – bułce tartej wymieszanej z mielonymi nasionami lnu?

Helen G.

Bułka tarta ze złocistym lnem mielonym
+ 3
Galeria zdjęć

Helen G.

Gotowanie sprawia mi ogromną radość. Lubię poznawać nowe smaki i eksperymentować w kuchni. Na stronie znajdziesz proste i czytelne przepisy na domowe potrawy, także dla początkujących w kuchni oraz artykuły z zakresu zdrowego odżywiania. Serdecznie zapraszam:)

Podobne przepisy

Jeden komentarz

  1. Hej,
    W pełni zgadzam się z autorką bułka tarta ze złocistym lnem mielonym świetnie sprawdza się do wielu potraw.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Back to top button