Menu
0%
Zapraszam

Zapraszam

Proste przepisy na tanie potrawy domowe, także dla tych początkujących w kuchni.

Roladki z kurczaka z szynką, serem i ogórkiem

Dziś drób na elegancko, czyli pyszne, chrupiące roladki nadziewane szynką, serem i ogórkiem. Stanowią ciekawą odmianę dla tradycyjnych kotletów. Plastry mięsa powinny być stosunkowo cienkie, aby było łatwo je zawijać w rulony.

SONY DSC

(8 sztuk)
Składniki:
– 60 dkg piersi z kurczaka

– 2 ogórki kiszone

– 8 plastrów sera żółtego

– 8 plastrów szynki

– słodka papryka, czosnek granulowany, oregano, bazylia

– sól, pieprz

– olej do smażenia

– wykałaczki

 

 

Mięso opłukać, osuszyć. Pokroić na plastry (jak na kotlety) i rozbić cienko tłuczkiem. Na jednej stronie posolić, dodać pieprz szczyptę słodkiej papryki, czosnku, oregano i bazylii. Na każdy kawałek mięsa nakładać najpierw plaster szynki, żółty ser i słupek ogórka kiszonego. Następnie zawinąć ciasno w rulon i spiąć wykałaczką. Wszystkie roladki obsypać solą. Można obtoczyć w jajku i bułce tartej, lecz nie jest to niekonieczne. Smażyć przez ok. 20 minut na małym ogniu pod przykryciem, aż roladki zarumienią się z każdej strony.

Smacznego!

Helen G.
SONY DSCSONY DSCSONY DSC

 

Podziel się ze znajomymi
loading...

Jedna odpowiedź do “Roladki z kurczaka z szynką, serem i ogórkiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>