Menu
0%
Zapraszam

Zapraszam

Proste przepisy na tanie potrawy domowe, także dla tych początkujących w kuchni.

Ryba w cieście tymiankowo-bazyliowym


(Dla 6 osób)


Składniki:


– 1 kg ryby (np. soli)

– 2 łyżki soku z cytryny

– sól, pieprz

– olej do smażenia



Ciasto naleśnikowe:

– ½ szklanki mąki

– ½ szklanki mleka

– 2 jaja

– 2 łyżeczki suszonego tymianku

– 1 płaska łyżeczka bazylii

– sól, pieprz




Umyte i osuszone filety natrzeć solą, pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Odstawić w chłodne miejsce. Z podanych składników przygotować ciasto, jeśli będzie za gęste dodać wody. Każdy filet maczać w cieście i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z frytkami i ulubioną sałatką.




Podziel się ze znajomymi
loading...

Jedna odpowiedź do “Ryba w cieście tymiankowo-bazyliowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>