Sałatki i surówkiŚniadanieWegetariańskie

Sałatka z papryką i jajkiem

Sałatka z papryką i jajkiem

Jest smaczna i zdrowa. Sałatkę z papryką i jajkiem lubię wzbogacać dodatkiem kukurydzy i czarnych oliwek, które dobrze się komponują z potrawą. Świeża papryka fajnie chrupie. Serdecznie polecam:)

(średnia salaterka; Dla 3-4 osób)

Składniki:

– 5 jajek

– 1 czerwona papryka

– 1 puszka kukurydzy konserwowej

– mały słoiczek czarnych oliwek (200g)

– pół białej części pora

– 1-2 łyżeczki musztardy

– 3 łyżki majonezu

– sól, pieprz

Jak zrobić sałatkę z papryką i jajkiem?

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupek i drobno pokroić nożem. Por umyć, drobno posiekać. Posypać  obficie solą. Odstawić na kilka minut, po czym ugnieść dłońmi, by zmiękł. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w większą kostkę. Kukurydzę i oliwki odsączyć z zalewy. Oliwki pokroić w plasterki. Sałatkę doprawić musztardą, solą i pieprzem. Dodać majonez i dokładnie wymieszać. Sałatkę z papryką i jajkiem podawać z pieczywem.

Smacznego!

Helen G.

Sałatka z papryką i jajkiem
+ 4
Galeria zdjęć

Helen G.

Gotowanie sprawia mi ogromną radość. Lubię poznawać nowe smaki i eksperymentować w kuchni. Na stronie znajdziesz proste i czytelne przepisy na domowe potrawy, także dla początkujących w kuchni oraz artykuły z zakresu zdrowego odżywiania. Serdecznie zapraszam:)

Podobne przepisy

Jeden komentarz

Skomentuj Aleksander Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Back to top button