Menu
0%
Zapraszam

Zapraszam

Proste przepisy na tanie potrawy domowe, także dla tych początkujących w kuchni.

Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i groszku

Lekka surówka, która będzie się dobrze komponować zarówno z mięsnymi, jak i warzywnymi daniami :-)

DSCN0444

(Dla 3-4 osób)
Składniki:

– 3-4 liście kapusty pekińskiej

– 1 marchewka

– ½ białej części pora

– kilka łyżek groszku konserwowego

– 2-3 łyżki śmietany

– 1 łyżeczka majonezu

– ½ łyżeczki musztardy

– sól, pieprz

– cukier

– sok z cytryny

 

 

Liście kapusty umyć i drobno poszatkować. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w pół-plasterki. Warzywa włożyć do salaterki. W kubeczku wymieszać ze sobą śmietanę, majonez, musztardę. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Polać surówkę sosem i dokładnie wymieszać.

Smacznego!
Helen G.  DSCN0443

 

Podziel się ze znajomymi
loading...

Jedna odpowiedź do “Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i groszku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>