Menu
0%
Zapraszam

Zapraszam

Proste przepisy na tanie potrawy domowe, także dla tych początkujących w kuchni.

Surówka z kiszonej kapusty

Klasyczna surówka z kiszonej kapusty dobrze będzie komponować się w szczególności z daniami mięsnymi. Jest bardzo zdrowa, bogata w witaminę C.

DSCN0677

(Dla 3-4 osób)
Składniki:

– 400g kiszonej kapusty (1 woreczek)

– ½ marchewki

– 2  średnie ogórki konserwowe

– ½ cebuli lub jedna mała

– 3 łyżki oleju słonecznikowego

– cukier

– sól, pieprz

– suszony lub świeży koper/natka pietruszki

 

Kapustę odcisnąć, pokroić nożem włożyć do salaterki. Marchewkę i ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do kapusty. Cebulę drobniutko pokroić i także dodać. Surówkę polać olejem, skropić sokiem z cytryny, dodać trochę cukru, soli i pieprzu. Dodać świeży bądź suszony koper albo natkę pietruszki. Dokładnie wymieszać.

Smacznego!

Helen G.

DSCN0678

 

Podziel się ze znajomymi
loading...

2 odpowiedzi do “Surówka z kiszonej kapusty

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>