PrzekąskiŚniadanieWegetariańskie

Twarożek z bakaliami

Twarożek z bakaliami

Stanowi idealny pomysł na lekkie śniadanie, kolację lub po prostu zdrową przekąskę, zwłaszcza w ciepłe dni. Twarożek z bakaliami jest bardzo smaczny i pożywny. Można go zabrać ze sobą w słoiku do pracy:)

Zobacz także → twarożek z miodem. 

(1 porcja)

Składniki:

– 100g twarogu (użyłam twarożku kanapkowo-sernikowego Wieluń)

– 1 mały jogurt naturalny

– 1 łyżeczka miodu

– 1 łyżka otrąb owsianych

– po 1 łyżce: ziaren słonecznika, sezamu, orzechów włoskich i pestek dyni

Jak zrobić twarożek z bakaliami?

Twaróg wymieszać z jogurtem i miodem w miseczce. Na suchej patelni uprażyć bakalie, na koniec wsypać otręby i często mieszać, by się nie przypaliły. Gorące wsypać na twarożek. Spożywać na śniadanie, kolację albo przekąskę w ciągu dnia.

Smacznego:)

Helen G.

Twarożek z bakaliami
+ 1
Galeria zdjęć

Helen G.

Gotowanie sprawia mi ogromną radość. Lubię poznawać nowe smaki i eksperymentować w kuchni. Na stronie znajdziesz proste i czytelne przepisy na domowe potrawy, także dla początkujących w kuchni oraz artykuły z zakresu zdrowego odżywiania. Serdecznie zapraszam:)

Podobne przepisy

4 komentarzy

  1. polecam, takie kakaowe są naprawdę pyszne! 🙂 poza tym dobrze czasem sobie tak urozmaicać potrawy 🙂

  2. Fajny pomysł by ulubiony twarożek nigdy się nie znudził, ja lubię Pilos z lidla, a przepis na pewno wypróbuję, zapowiada się pysznie:)

Skomentuj Anonim Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Back to top button