Duszona marchew z kukurydzą


DSC_0685

(Dla 2 osób)
Składniki:

– 1-2 marchewki

–  pół puszki kukurydzy konserwowej (zamiast kukurydzy można użyć groszku)

– 1 łyżka masła

– sok z cytryny

– sól, biały pieprz

– cukier

– ok. ½ szklanki wody (tyle by zakryła marchewkę)

 

 

Marchewkę umyć, obrać i pokroić w kostkę. W rondelku rozpuścić łyżkę masła, dodać marchewkę, podlać odrobiną wody. Dusić pod przykryciem do miękkości. Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem. Odcedzić z wody. Dodać kukurydzę. Sałatka pasuje zarówno do dań mięsnych, jak i z ryb.

Smacznego!

Helen G.

Poprzedni Rożki z ciasta francuskiego kurczakiem
Nastepny Wigilijny barszcz czerwony

No Comment

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *