Filet z indyka w kokosowej panierce


Filet z indyka można przygotować na różne sposoby. Jednym z nich jest usmażenie kotletów w kokosowej panierce z dodatkiem imbiru. Moim zdaniem to bardzo interesujące połączenie. Pamiętajcie tylko, aby smażyć kotlety na małym ogniu, ponieważ wiórki kokosowe bardzo łatwo się przypalają. Zachęcam was gorąco do spróbowania!

(Dla 4 osób)

Składniki:

– 70-80 dag filetu z indyka
– 200g wiórek kokosowych
– 2 jajka
– 2-3 łyżki mleka
– mąką do obtoczenia kotletów
– ok.1/3 łyżeczki imbiru
– sól, biały pieprz
 

Mięso umyć, pokroić na plastry. Każdy rozbić tłuczkiem. Posolić, popieprzyć, posypać szczyptą imbiru. Każdy kotlet obtoczyć najpierw w mące, następnie w jajku rozmąconym z mlekiem, lekko posolonym, a na koniec we wiórkach  kokosowych. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor, na małym ogniu, by kokos się nie przypalił. Kotlety podawać z ryżem i dowolną surówką.

Smacznego!

Helen G.


Galeria zdjęć

filet-z-indyka-w-kokosowej-panierce1
loading...
loading...
Poprzedni Babka marmurkowa
Nastepny Ciasto "Pijak"

No Comment

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *