Kotlety z piersi kurczaka w migdałowo-orzechowej panierce


Przedstawiam propozycję na bardzo smaczne mięso, mianowicie kotlety z piersi kurczaka w migdałowo-orzechowej panierce. Migdały i orzechy możecie zmielić młynku do kawy. Są też dostępne w sklepach gotowe zmielone. Orzechowy posmak nadaje potrawie osobliwego charakteru. Goście lub domownicy będą zachwyceni!

(Dla 3 osób)

Składniki:

– 1 podwójna pierś z kurczaka
– 2 ząbki czosnku
– 2 jaja
– 3 łyżki bułki tartej
– słodka papryka
– 2 łyżki zmielonych migdałów
– 2 łyżki zmielonych orzechów włoskich bądź laskowych
– sól, pieprz

Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem, utłuc jak na kotlety. Posolić, dodać pieprz, natrzeć czosnkiem wyciśniętym przez prasę. Dodać słodkiej papryki. W miseczce robić jaja, roztrzepać widelcem i posolić. Kotlety obtaczać najpierw w jajku, a  potem w bułce tartej zmieszanej za zmielonymi orzechami i migdałami. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

Smacznego!

Helen G.


Galeria zdjęć

kotlety-z-piersi-kurczaka-w-migdalowo-orzechowej-panierce
loading...
loading...
Poprzedni Sałatka jarzynowa
Nastepny Krokiety z mięsem

No Comment

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *