Mięsa

Kurczak z kostką Knorr

Kurczak z kostką Knorr

Jest soczysty i aromatyczny. Kurczak z kostką Knorr był swego czasu szeroko reklamowany w mediach. Sposób jego przygotowania jest niezwykle prosty. Polega na wymieszaniu kostki rosołowej z dwiema łyżkami oliwy z oliwek i natarciu powstałą pastą filetu z piersi z kurczaka. Efekt pozytywnie mnie zaskoczył, pomimo nieco sceptycznego nastawienia do kostek mięsnych.

Mięso jest w smaku soczyste i aromatyczne, tak jak zapewnia producent. Nie trzeba go dodatkowo solić ani dodawać pieprzu. Należy jedynie odpowiednio długo smażyć mięso na niezbyt dużym ogniu, by nie było w środku surowe.

(Dla 2 osób)

Składniki:

– 2 pojedyncze piersi z kurczaka

– 1 kostka rosołowa Knorr

– 2 łyżki oliwy z oliwek

Jak zrobić kurczaka z kostką Knorr?

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. W miseczce kostkę rosołową wymieszać dokładnie z oliwą z oliwek. Powstałą pastą natrzeć piersi kurczaka. Włożyć do lodówki na 15 minut.

Następnie filety z kurczaka smażyć na rozgrzanym tłuszczu na niedużym gazie około 15-20 minut na złoty kolor z obu stron. Kurczaka z kostką Knorr podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką np. sałatką grecką.

Smacznego!

Helen G.

Kurczak z kostką Knorr
+ 5
Galeria zdjęć

Helen G.

Gotowanie sprawia mi ogromną radość. Lubię poznawać nowe smaki i eksperymentować w kuchni. Na stronie znajdziesz proste i czytelne przepisy na domowe potrawy, także dla początkujących w kuchni oraz artykuły z zakresu zdrowego odżywiania. Serdecznie zapraszam:)

Podobne przepisy

3 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Back to top button