Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i groszku


Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i groszku, to lekka surówka, która będzie się dobrze komponować zarówno z mięsnymi, jak i warzywnymi daniami :-)

(Dla 3-4 osób)
Składniki:

– 3-4 liście kapusty pekińskiej

– 1 marchewka

– ½ białej części pora

– kilka łyżek groszku konserwowego

– 2-3 łyżki śmietany

– 1 łyżeczka majonezu

– ½ łyżeczki musztardy

– cukier do smaku

– sok z cytryny

– sól, pieprz

Liście kapusty umyć i drobno poszatkować. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w pół-plasterki. Warzywa włożyć do salaterki. W kubeczku wymieszać ze sobą śmietanę, majonez, musztardę. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Polać surówkę sosem i dokładnie wymieszać.

Smacznego!

Helen G.


Galeria zdjęć

surowka-z-kapusty-pekinskiej-marchewki-i-groszkusurowka-z-kapusty-pekinskiej-marchewki-i-groszku1
loading...
Poprzedni Pieczone żeberka wieprzowe
Nastepny Szarlotka z orzechową nutą

1 Comment

  1. Szana
    29 października 2011
    Odpowiedz

    robi strasznie podobna :) uwielbiam ją,
    pozdrawiam,
    szana

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *