- Porady kuchenne
Ryby oraz owoce morza
Ryby oraz owoce morza Ryby Mięso rybie jest bardzo bogate w składniki odżywcze. Zawiera witaminy A, z grupy B,…
- Zioła w kuchni
Zioła i przyprawy
Zioła i przyprawy Rośliny wykorzystywano w celach leczniczych i kulinarnych już w starożytnym Egipcie, Chinach i Babilonie. Zioła wspomagają leczenie…
- Porady kuchenne
Składniki żywności
Składniki żywności Należą do nich białka, węglowodany, tłuszcze, witaminy, minerały oraz woda. Składniki żywności przyjmujemy wraz z pokarmem. Dostarczają nam…
- Porady kuchenne
Warzywa
Warzywa Są nie tylko smaczne ale i bardzo zdrowe. Warzywa to prawdziwa kopalnia witamin i minerałów. Poniżej charakterystyka tych najbardziej…
- Porady kuchenne
Owoce
Owoce Któż ich nie lubi? Owoce to prawdziwy dar natury; cytrusy, leśne czy egzotyczne. Są pyszne. Poniżej znajdziecie opis kilku…
- Porady kuchenne
Mięsa i przetwory
Mięsa i przetwory Mięso stanowi istotny element codziennej diety. Ma dużo zwolenników, jak i przeciwników (wegetarianie). Jest doskonałym źródłem wysokowartościowego…
- Porady kuchenne
Nabiał
Nabiał To produkty spożywcze pochodzące z mleka i jego przetworów jak:mleko, twaróg, serek homogenizowany, ser żółty, śmietana, kefir, jogurt, maślanka.…