• Zioła w kuchniZioła i przyprawy

    Zioła i przyprawy

    Zioła i przyprawy Rośliny wykorzystywano w celach leczniczych i kulinarnych już w starożytnym Egipcie, Chinach i Babilonie. Zioła wspomagają leczenie…

  • Porady kuchenneSkładniki żywności

    Składniki żywności

    Składniki żywności Należą do nich białka, węglowodany, tłuszcze, witaminy, minerały oraz woda. Składniki żywności przyjmujemy wraz z pokarmem. Dostarczają nam…

  • Porady kuchenneWarzywa

    Warzywa

    Warzywa Są nie tylko smaczne ale i bardzo zdrowe. Warzywa to prawdziwa kopalnia witamin i minerałów. Poniżej charakterystyka tych najbardziej…

  • Porady kuchenneOwoce

    Owoce

    Owoce Któż ich nie lubi? Owoce to prawdziwy dar natury; cytrusy, leśne czy egzotyczne. Są pyszne. Poniżej znajdziecie opis kilku…

  • Porady kuchenneMięsa i przetwory

    Mięsa i przetwory

    Mięsa i przetwory Mięso stanowi istotny element codziennej diety. Ma dużo zwolenników, jak i przeciwników (wegetarianie). Jest doskonałym źródłem wysokowartościowego…

  • Porady kuchenneNabiał

    Nabiał

    Nabiał To produkty spożywcze pochodzące z mleka i jego przetworów jak:mleko, twaróg, serek homogenizowany, ser żółty, śmietana, kefir, jogurt, maślanka.…