MięsaPotrawy mączne

Naleśniki z parówką i serem

Naleśniki z parówką i serem

Z dodatkiem szynki i ogórka kiszonego. Smakowite i stosunkowo szybkie w przygotowaniu naleśniki z parówką i serem. Naleśniki te idealnie nadają się do odgrzania na patelni albo do zapieczenia w piekarniku np. poyspane serem. Naleśniki z parówką Smakują wprost rewelacyjnie na gorąco, przypieczone, polane ketchupem i posypane szczypiorkiem.

Zobacz także → naleśniki ze szpinakiem i fetą.

(10 sztuk)

Ciasto na naleśniki:

– 2 jajka

– 1 szklanka mleka

– 1 szklanka wody

– około 2 szklanki mąki

– 2-3 łyżki oleju

– sól

Farsz do naleśników:

– 2 opakowania parówek 2x250g (po 5 sztuk każde)

– 250g sera żółtego w plastrach (po 2 plastry na naleśnik)

– 220g wędliny (po 2 plastry na naleśnik)

– 3-4 ogórki kiszone

Dodatkowo:

– ketchup do podania

– szczypiorek

– pomidorki koktajlowe

Jak zrobić naleśniki z parówką, szynką i serem?

Zaczynamy od usmażenia naleśników: Składniki na ciasto zmiksować na gładkie ciasto. Patelnię wysmarować tłuszczem. Smażyć już bez dodatku tłuszczu cienkie placki.

Farsz: na usmażone placki, na jedną połowę wyłożyć po 2 plastry szynki i sera żółtego, na to parówkę oraz pokrojony w cienkie paski plasterki ogórek kiszony.

Każdy placek ciasno zawinąć w rulon. Naleśniki z parówką i serem podawać na ciepło polane ketchupem i posypane szczypiorkiem. Można ozdobić pomidorkami koktajlowymi.

Smacznego !

Helen G.

Naleśniki z parówką i serem
+ 3
Galeria zdjęć

Helen G.

Gotowanie sprawia mi ogromną radość. Lubię poznawać nowe smaki i eksperymentować w kuchni. Na stronie znajdziesz proste i czytelne przepisy na domowe potrawy, także dla początkujących w kuchni oraz artykuły z zakresu zdrowego odżywiania. Serdecznie zapraszam:)

Podobne przepisy

2 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Back to top button