Naleśniki z parówką i serem
Naleśniki z parówką i serem
Z dodatkiem szynki i ogórka kiszonego. Smakowite i stosunkowo szybkie w przygotowaniu naleśniki z parówką i serem. Naleśniki te idealnie nadają się do odgrzania na patelni albo do zapieczenia w piekarniku np. poyspane serem. Naleśniki z parówką Smakują wprost rewelacyjnie na gorąco, przypieczone, polane ketchupem i posypane szczypiorkiem.
Zobacz także → naleśniki ze szpinakiem i fetą.
(10 sztuk)
Ciasto na naleśniki:
– 2 jajka
– 1 szklanka mleka
– 1 szklanka wody
– około 2 szklanki mąki
– 2-3 łyżki oleju
– sól
Farsz do naleśników:
– 2 opakowania parówek 2x250g (po 5 sztuk każde)
– 250g sera żółtego w plastrach (po 2 plastry na naleśnik)
– 220g wędliny (po 2 plastry na naleśnik)
– 3-4 ogórki kiszone
Dodatkowo:
– ketchup do podania
– szczypiorek
– pomidorki koktajlowe
▌Jak zrobić naleśniki z parówką, szynką i serem?
Zaczynamy od usmażenia naleśników: Składniki na ciasto zmiksować na gładkie ciasto. Patelnię wysmarować tłuszczem. Smażyć już bez dodatku tłuszczu cienkie placki.
Farsz: na usmażone placki, na jedną połowę wyłożyć po 2 plastry szynki i sera żółtego, na to parówkę oraz pokrojony w cienkie paski plasterki ogórek kiszony.
Każdy placek ciasno zawinąć w rulon. Naleśniki z parówką i serem podawać na ciepło polane ketchupem i posypane szczypiorkiem. Można ozdobić pomidorkami koktajlowymi.
Smacznego !
Helen G.
Galeria zdjęć
Świetna przekąska!
Dziękuję 🙂