Produkty prozdrowotne

Sałata crispagio – sałata rzymska i lodowa w jednej główce

Sałata crispagio – sałata rzymska i lodowa w jednej główce

To nowa odmiana sałaty crispagio F1, efekt działań firmy Syngenta o zasięgu światowym, jednego z liderów w dziedzinie środków ochrony roślin i nasion. Sałata Crispagio F1 jest połączeniem sałaty rzymskiej i lodowej. Ma wydłużony kształt, jędrne, lekko pofalowane na brzegach liście.

W smaku zaś jest soczysta i chrupka oraz delikatna. Ponadto nie ma w sobie tej typowej goryczy charakterystycznej dla innych gatunków sałat np. w rzymskiej. Liście jej natomiast dłużej zachowują świeżość po pocięciu w sałatce, jak chociażby sałata lodowa czy masłowa.

Pokusiłam się o przygotowanie pysznej, pożywnej sałatki z sałatą crispagio w roli główniej. Dodałam do niej pomidora, jajko ugotowane na twardo, żółtą paprykę, oliwki oraz czerwoną cebulę. Całość okrasiłam szczypiorkiem oraz polałam sosem winegret. Według mnie smakuje wybornie 🙂 Sałata crispagio jest chrupiąca i lekko słodkawa. Chciałabym ją zobaczyć w sklepach oraz stoiskach warzywnych.

 

Helen G.

Sałata crispagio - sałata rzymska i lodowa w jednej główce
+ 4
Galeria zdjęć

Helen G.

Gotowanie sprawia mi ogromną radość. Lubię poznawać nowe smaki i eksperymentować w kuchni. Na stronie znajdziesz proste i czytelne przepisy na domowe potrawy, także dla początkujących w kuchni oraz artykuły z zakresu zdrowego odżywiania. Serdecznie zapraszam:)

Podobne przepisy

5 komentarzy

  1. Gdzie można kupić taka sałatę? Osobiście kupuję zawsze kapustę pekińską, bo za smakiem i konsystencją sałat nie przepadam, ale ta wygląda interesująco 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Back to top button