Nowość od Oleofarm – bułka tarta ze złocistym lnem mielonym


Bułka tarta to nieodzowny składnik wielu dań. Każda Pani domu ją posiada w swojej kuchni. Firma Oleofarm, z którą od pewnego czasu mam przyjemność współpracować, przysłała mi do testów bułkę tartą wymieszaną pół na pół ze zmielonymi nasionami lnu (siemieniem lnianym). Jest to nowość na polskim rynku. Od razu przystąpiłam więc do testów. Pomysł z dodatkiem mielonych nasion lnu (aż 50 %) wydał mi się bardzo interesujący. Siemię lniane jest bardzo bogatym w składniki odżywcze naturalnym produktem, m in. wielonienasycone kwasy tłuszczowe (WNKT), a także liczne mikroelementy, witaminy i np. lecytynę. Nasiona lnu od pewnego czasu zagościły u mnie w kuchni na stałe. Codziennie spożywam uprażone wcześniej na suchej patelni z dodatkiem soli i posypuję później nimi kanapki. Uwielbiam ich smak!

Wracając jednak do bułki tartej Oleofarm, uważam, że produkt ten zasługuje na pochwałę. Użyłam jej do moim krokietów z mięsem. Dodatek nasion lnu nadał im charakterystyczny ale przyjemny smak i zapach podczas smażenia oraz chrupkość. Bułka tarta bardzo dobrze przywiera do potraw. Dzięki obecności lnu potrawy zyskują na jakości oraz na smaku. Chętnie zobaczę bułkę tartą Oleofarm na półkach w sklepach i marketach obok innych bułek. Ja jestem na tak:)

Co sądzicie o takiej innowacji – bułki tartej wymieszanej z mielonymi nasionami lnu?

Helen G.


Galeria zdjęć

nowosc-od-oleofarm-bulka-tarta-ze-zlocistym-lnem-mielonymnowosc-od-oleofarm-bulka-tarta-ze-zlocistym-lnem-mielonym3nowosc-od-oleofarm-bulka-tarta-ze-zlocistym-lnem-mielonym2
loading...
loading...
Poprzedni Sernik na zimno
Nastepny Upiecz swój własny chleb z chlebnazdrowie.pl

1 Comment

  1. kalina
    24 lutego 2016
    Odpowiedz

    Hej,
    W pełni zgadzam się z autorką bułka tarta ze złocistym lnem mielonym świetnie sprawdza się do wielu potraw.

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *