Pasta jajeczna


Pasta jajeczna na kanapki. Smaczna, zdrowa i pożywna.

(Dla 4 osób)
Składniki:

– 5 jajek

– 200g twarogu półtłustego lub tłustego

-1-2 łyżeczki musztardy

– 1 łyżka majonezu

– 2 łyżki jogurtu naturalnego

– 3 łyżki posiekanej natki pietruszki lub szczypiorku

– gałka muszkatołowa

– przyprawa czubrica albo suszony lubczyk+kozieradka+sól (niekoniecznie)

– sól, pieprz

Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Twaróg rozgnieść widelcem. Dodać drobno pokrojone jajka. Następnie dodać musztardę, majonez i jogurt. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki lub szczypiorek. Przed podaniem schłodzić pastę w lodówce. Smarować nią pieczywo.

Smacznego!

Helen G.


Galeria zdjęć

pasta-jajecznapasta-jajeczna2
Poprzedni Owsianka z jabłkiem i orzechami
Nastepny Sernik puszysty

No Comment

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *