Pasta jajeczna


Pasta jajeczna

Idealna na kanapki. Pasta jajeczna jest nie tylko smaczna ale także pożywna i zdrowa. Pasta dzięki dodatkowi twarogu, syci na długi czas. Warto wzbogacić pastę jajeczną, o dodatek posiekanego szczypiorku. Polecam również wypróbować mój przepis na pastę jajeczną z olejem lnianym.

(Dla 4 osób)

Składniki:

– 5 jajek ugotowanych na twardo

– 200g twarogu półtłustego lub tłustego

– 1-2 łyżeczki musztardy

– 1 łyżka majonezu

– 2 łyżki jogurtu naturalnego

– 3 łyżki posiekanej natki pietruszki lub szczypiorku

– szczypta mielonej gałki muszkatołowej

– przyprawa czubrica albo suszony lubczyk+kozieradka+sól (opcjonalnie)

– sól, pieprz

Jak zrobić pastę jajeczną?

Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Twaróg rozgnieść widelcem. Dodać drobno pokrojone jajka. Następnie dodać musztardę, majonez i jogurt. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki lub szczypiorek. Przed podaniem schłodzić pastę w lodówce. Pastą jajeczną smarować pieczywo.

Smacznego!

Helen G.


Galeria zdjęć

pasta-jajecznapasta-jajeczna1
loading...
Poprzedni Owsianka z jabłkiem i orzechami
Nastepny Sernik

No Comment

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *