Placuszki bananowe


Łatwe, szybkie i bardzo smaczne. Takie są placuszki bananowe. Oprócz bananów ciasto na placki możecie wzbogacić rodzynkami. Najsmaczniejsze są posypane cukrem pudrem.

(Dla 3 osób)

Składniki:

– 5 bananów
– 5 łyżek mąki pszennej
– 2 łyżki mąki ziemniaczanej
– 1/3 szklanki jogurtu greckiego lub śmietany
– 1 łyżka cukru
– 1 łyżeczka cukru waniliowego
– ½ łyżeczki proszku do pieczenia
– 2 jaja
– 2 łyżki soku z cytryny
– 3 łyżki rodzynek

Banany obrać ze skórki i pokroić w plasterki, wrzucić do miski i zmiksować. Dodać mąkę, jaja, proszek, śmietanę lub jogurt. Doprawić cukrem, sokiem z cytryny, dodać umyte i osuszone rodzynki. Wymieszać dokładnie, aby powstała gładka masa. Smażyć na rumiano. Podawać z jogurtem lub posypane cukrem pudrem.

Smacznego!

Helen G.


Galeria zdjęć

placuszki-bananowe
loading...
loading...
Poprzedni Krokiety z mięsem
Nastepny Zupa-krem z kurek (grzybowa)

No Comment

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *