Smażony camembert z ziołami


Kotlet serowy z camemberta to pomysł na prosty, błyskawiczny i sycący obiad:) Dawniej przekrawałam go na pół. Niestety podczas smażenia ser często wyciekał. Dlatego obecnie smażę cały. Zresztą ładniej się prezentuje na talerzu :)

(Dla 2 osób)
Składniki:

– 2 opakowania camemberta

– 1 jajko

– dowolne zioła np. oregano, bazylia lub mieszanka ziół (zioła prowansalskie)

–  mielona słodka papryka

– sól, pieprz

– bułka tarta do obtoczenia kotletów

W miseczce rozbełtać jajko, posolić, dodać pieprzu i zioła. Camembert maczać w jajku, a następnie panierować w bułce. Smażyć do dobrze rozgrzanym oleju na niezbyt dużym gazie na złoty kolor. Podawać z ulubioną surówką. Dobrze smakuje również z konfiturą wiśniową lub żurawiną do mięs.

Smacznego!


Galeria zdjęć

Helen G.

smazony-camembert-z-ziolamismazony-camembert-z-ziolami2smazony-camembert-z-ziolami1
loading...
Poprzedni Rafaello na krakersach
Nastepny Orzechowiec

5 komentarzy

  1. sniadankomania
    4 kwietnia 2012
    Odpowiedz

    wygląda przepysznie! jeszcze nie jadłam takich kotlecików, ale właśnie podono dobre z konfiturą ;)

  2. Karmel-itka.
    5 kwietnia 2012
    Odpowiedz

    ojej, świetna sprawa! podoba mi się pomysł z ziołami. i dodatek kapusty. wszystko bardzo wysmakowane ;]

  3. Dorota
    7 kwietnia 2012
    Odpowiedz

    Na pewno jest smakowity:-)
    Wesołych Świąt:-)

  4. aga
    12 kwietnia 2012
    Odpowiedz

    najbardziej lubie z zurawina:)

  5. Marzena
    15 maja 2012
    Odpowiedz

    Nie ma nic pyszniejszego na świecie mniammmm :D

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *