Camembert smażony z ziołami


Camembert smażony z ziołami

Kotlet z panierowanego sera camembert to pomysł na prosty, błyskawiczny i bardzo sycący obiad:) Dawniej przekrawałam ser na pół. Niestety podczas smażenia ser zwykle wyciekał. Obecnie smażę cały ser camembert w panierce z jajka, ziół oraz bułki tartej. Serdecznie polecam:)

(Dla 2 osób)

Składniki:

– 2 opakowania sera camembert

– 1 jajko

– 1 łyżeczka bazylii i oregano

– ½ łyżeczki mielonej słodkiej papryki

– bułka tarta do obtoczenia serów

– sól, pieprz

Jak zrobić camembert smażony z ziołami?

W miseczce rozbełtać jajko, posolić, dodać pieprzu i zioła. Camembert maczać w jajku, a następnie panierować w bułce. Smażyć do dobrze rozgrzanym oleju na niezbyt dużym gazie na złoty kolor. Ostrożnie przewracać łopatką na drugą stronę, by ser nie wyciekł. Camemebert smażony podawać z ulubioną surówką (u mnie kapusta zasmażana). Dobrze smakuje również z konfiturą wiśniową lub żurawiną do mięs.

Smacznego!

Helen G.


Galeria zdjęć

smazony-camembert-z-ziolamismazony-camembert-z-ziolami2smazony-camembert-z-ziolami1
loading...
Poprzedni Rafaello na krakersach
Nastepny Orzechowiec

5 komentarzy

  1. sniadankomania
    4 kwietnia 2012
    Odpowiedz

    wygląda przepysznie! jeszcze nie jadłam takich kotlecików, ale właśnie podono dobre z konfiturą ;)

  2. Karmel-itka.
    5 kwietnia 2012
    Odpowiedz

    ojej, świetna sprawa! podoba mi się pomysł z ziołami. i dodatek kapusty. wszystko bardzo wysmakowane ;]

  3. Dorota
    7 kwietnia 2012
    Odpowiedz

    Na pewno jest smakowity:-)
    Wesołych Świąt:-)

  4. aga
    12 kwietnia 2012
    Odpowiedz

    najbardziej lubie z zurawina:)

  5. Marzena
    15 maja 2012
    Odpowiedz

    Nie ma nic pyszniejszego na świecie mniammmm :D

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *