Śniadanie

Omlet z parówką

Omlet z parówką

Pożywny, jajeczny placek, doskonały na śniadanie. Omlet z parówką wzbogaciłam o dodatek marchewki konserwowej z groszkiem. Jestem wielką fanką omletów na śniadanie.

Jeśli mam chwilę czasu rano, to chętnie serwuję sobie omlet z różnymi dodatkami, w zależności od tego co mam akurat w lodówce. Omlet jest kaloryczny, jak przystało na dobre śniadanie. Zapewni wam uczucie sytości na długi czas.

Zobacz także → puszysty omlet z kiełbasą.

(1 porcja)

Składniki:
– 2-3 jajka
– 1 łyżeczka masła
– 1 parówka
– 2-3 łyżki marchewki konserwowej  z groszkiem
– sól, pieprz

Jak zrobić omlet z parówką?

Jajka wbić do miseczki i rozkłócić widelcem. Posolić, dodać szczyptę pieprzu. Parówkę obrać z osłonki i pokroić na plasterki o grubości 0,5 cm. Na niedużej patelni rozgrzać masło, wlać jajka, dodać pokrojoną parówkę oraz marchewkę z groszkiem.

Smażyć omlet, aż jajka się zetną. Po kilku minutach przewrócić placek na drugą stronę. Omlet z parówką podawać gorący na śniadanie, bądź na kolację.

Smacznego!

Helen G.

Omlet z parówką
+ 4
Galeria zdjęć

Helen G.

Gotowanie sprawia mi ogromną radość. Lubię poznawać nowe smaki i eksperymentować w kuchni. Na stronie znajdziesz proste i czytelne przepisy na domowe potrawy, także dla początkujących w kuchni oraz artykuły z zakresu zdrowego odżywiania. Serdecznie zapraszam:)

Podobne przepisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Back to top button