Omlet z parówką
Omlet z parówką
Pożywny, jajeczny placek, doskonały na śniadanie. Omlet z parówką wzbogaciłam o dodatek marchewki konserwowej z groszkiem. Jestem wielką fanką omletów na śniadanie.
Jeśli mam chwilę czasu rano, to chętnie serwuję sobie omlet z różnymi dodatkami, w zależności od tego co mam akurat w lodówce. Omlet jest kaloryczny, jak przystało na dobre śniadanie. Zapewni wam uczucie sytości na długi czas.
Zobacz także → puszysty omlet z kiełbasą.
(1 porcja)
Składniki:
– 2-3 jajka
– 1 łyżeczka masła
– 1 parówka
– 2-3 łyżki marchewki konserwowej z groszkiem
– sól, pieprz
▌Jak zrobić omlet z parówką?
Jajka wbić do miseczki i rozkłócić widelcem. Posolić, dodać szczyptę pieprzu. Parówkę obrać z osłonki i pokroić na plasterki o grubości 0,5 cm. Na niedużej patelni rozgrzać masło, wlać jajka, dodać pokrojoną parówkę oraz marchewkę z groszkiem.
Smażyć omlet, aż jajka się zetną. Po kilku minutach przewrócić placek na drugą stronę. Omlet z parówką podawać gorący na śniadanie, bądź na kolację.
Smacznego!
Helen G.
Galeria zdjęć