Omlet z parówką


Omlet z parówką

To pożywny, jajeczny placek. Omlet z parówką wzbogaciłam o dodatek marchewki konserwowej z groszkiem. Jestem wielką fanką omletów na śniadanie. Jeśli mam chwilę czasu rano, to chętnie serwuję sobie omlet z różnymi dodatkami, w zależności od tego co mam akurat w lodówce. Omlet jest kaloryczny, jak przystało na dobre śniadanie. Zapewni wam uczucie sytości na długi czas.

(Dla 1 osoby)

Składniki:
– 2-3 jajka
– 1 łyżeczka masła
– 1 parówka
– 2-3 łyżki marchewki konserwowej  z groszkiem
– sól, pieprz

Jak zrobić omlet z parówką?

Jajka wbić do miseczki i rozkłócić widelcem. Posolić, dodać szczyptę pieprzu. Parówkę obrać z osłonki i pokroić na plasterki o grubości 0,5 cm. Na niedużej patelni rozgrzać masło, wlać jajka, dodać pokrojoną parówkę oraz marchewkę z groszkiem. Usmażyć omlet aż jajka się zetną. Po kilku minutach przewrócić placek na drugą stronę. Omlet z parówką podawać gorący na śniadanie, bądź na kolację.

Smacznego!

Helen G.


Galeria zdjęć

omlet-z-parowka-groszkiem-i-marchewka-konserwowa1omlet-z-parowka-groszkiem-i-marchewka-konserwowa2omlet-z-parowkagroszkiem-i-marchewka-konserwowaomlet-z-parowka-groszkiem-i-marchewka-konserwowa3
loading...
Poprzedni Tarta z tuńczykiem i cukinią
Nastepny Sałatka grecka

No Comment

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *