Ryby i owoce morzaŚniadanie

Pasta na kanapki z wędzonym łososiem i awokado

Pasta na kanapki z wędzonym łososiem i awokado

Łososiowa pasta z serkiem i awokado – prosta i bardzo zdrowa. Pożywne mazidło do pieczywa smakuje idealnie! Pasta kanapkowka z wędzonym łososiem i awokado dobrze komponuje się ze świeżym koperkiem. Zamiennie można też dać szczypiorek albo natkę pietruszki. Wierzch kanapki polecam posypać petkami dyni 🙂

Zobacz takżepasta z wędzonego pstrąga.

(Pełna miseczka/ dla 4 osób)

Składniki:

– 150g wędzonego łososia

– 1 miękkie awokado

– 150 serka naturalnego/śmietankowego typu Almette, Bieluch albo Jana

– 1 łyżka soku z cytryny

–  pęczek koperku

– 1 ząbek czosnku

– 1 łyżka majonezu

– 1/2 łyżeczki musztardy (opcjonalnie)

– sól, pieprz

Przepis na: Pastę na kanapki z wędzonym łososiem i awokado – Etapy przygotowania:

Serek przełożyć do salaterki. Koperek i czosnek drobno posiekać nożem. Miękkie awokado obrać ze skórki, usunąć pestkę, drobno pokroić i skropić sokiem z cytryny. Łososia dość drobno pokroić. Awokado, łososia, czosnek i koperek połączyć serkiem, dodać majonez, musztardę oraz sól i czarny pieprz do smaku.

Pastę przed podaniem schłodzić min. 30 minut w lodówce, aby smaki się ze sobą połączyły. Pastę podawać do pieczywa.

Smacznego!

Helen G.

Pasta na kanapki z wędzonym łososiem i awokado
+ 3
Galeria zdjęć

Helen G.

Gotowanie sprawia mi ogromną radość. Lubię poznawać nowe smaki i eksperymentować w kuchni. Na stronie znajdziesz proste i czytelne przepisy na domowe potrawy, także dla początkujących w kuchni oraz artykuły z zakresu zdrowego odżywiania. Serdecznie zapraszam:)

Podobne przepisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Back to top button