Pasta orzechowa na kanapki


Jedząc kiedyś serek orzechowy Tartare, zamarzyłam o własnej paście orzechowej na bazie twarogu. Wyszła genialna pasta na kanapki. Można ją także przyrządzić w wersji na słono, zamiast rodzynek i miodu, dodać soli i pieprzu. Obie wersje są równie pyszne. Olej z orzechów włoskich cudownie podnosi aromat orzechów:) Smaczny i jakże zdrowy dodatek do pieczywa:) 

(Dla 2 osób)

Składniki:

– 250g twarogu półtłustego

– ½ szklanki orzechów włoskich

– 2 łyżki oleju z orzechów włoskich Oleofarm

– 1 łyżka majonezu

– 1 łyżka miodu

–  garść rodzynek

Twaróg ugnieść widelcem w miseczce. Orzechy utłuc w moździerzu lub rozdrobnić nożem. Dodać do twarogu. Dodać olej i majonez. Dokładnie wymieszać. Na koniec dodać miód i wsypać garść rodzynek. Wymieszać. Pastę podawać z pieczywem. Zamiast miodu i rodzynek można dać sól i pieprz.

Smacznego!

Helen G.


Galeria zdjęć

pasta-orzechowa-na-kanapkipasta-orzechowa-na-kanapki1
loading...
loading...
Poprzedni Oleje Oleofarm - olej konopny, z orzechów włoskich, ryżowy i lniany
Nastepny Sernik z brzoskwiniami

No Comment

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *