PrzekąskiŚniadanieWegetariańskie
Twarożek z bakaliami
Twarożek z bakaliami
Stanowi idealny pomysł na lekkie śniadanie, kolację lub po prostu zdrową przekąskę, zwłaszcza w ciepłe dni. Twarożek z bakaliami jest bardzo smaczny i pożywny. Można go zabrać ze sobą w słoiku do pracy:)
Zobacz także → twarożek z miodem.
(1 porcja)
Składniki:
– 100g twarogu (użyłam twarożku kanapkowo-sernikowego Wieluń)
– 1 mały jogurt naturalny
– 1 łyżeczka miodu
– 1 łyżka otrąb owsianych
– po 1 łyżce: ziaren słonecznika, sezamu, orzechów włoskich i pestek dyni
▌Jak zrobić twarożek z bakaliami?
Twaróg wymieszać z jogurtem i miodem w miseczce. Na suchej patelni uprażyć bakalie, na koniec wsypać otręby i często mieszać, by się nie przypaliły. Gorące wsypać na twarożek. Spożywać na śniadanie, kolację albo przekąskę w ciągu dnia.
Smacznego:)
Helen G.
+ 1
Galeria zdjęć
Galeria zdjęć
prosto i smacznie; tak jak lubie! 🙂
polecam, takie kakaowe są naprawdę pyszne! 🙂 poza tym dobrze czasem sobie tak urozmaicać potrawy 🙂
1 łyżeczka kakao i pół łyżeczki cynamonu (na ciasto, z którego wychodzą 3 naleśniki) 🙂
Fajny pomysł by ulubiony twarożek nigdy się nie znudził, ja lubię Pilos z lidla, a przepis na pewno wypróbuję, zapowiada się pysznie:)