Gotowana fasolka szparagowa


Sezon na warzywa sezonowe trwa. Warto je jeść właśnie teraz latem. Dziś pomysł na fasolkę szparagową jako dodatek do mięsa czy ryby lub nawet jako samodzielne danie solidnie okraszone bułką tartą z masłem.

(Dla 2 osób)

Składniki:

– 2 spore garści fasolki szparagowej żółtej lub zielonej

– sól

– 2 łyżki masła

– 1 łyżka bułki tartej

Fasolkę umyć pod bieżącą wodą. Odciąć ogonki z obu stron i przekroić na pół każdy strąk (można także gotować całe strąki jak kto woli). Jeśli fasolka ma łyko, należy je usunąć. Włożyć do osolonego wrzątku i gotować do miękkości (najlepiej spróbować jedną widelcem). Odcedzić. Podawać polaną masełkiem z bułką tartą.

Smacznego!

Helen G.


Galeria zdjęć

gotowana-fasolka-szparagowa
loading...
loading...
Poprzedni Ciasteczka francuskie z jagodami
Nastepny Twarożek z bakaliami

3 komentarze

  1. Marzena
    21 lipca 2012
    Odpowiedz

    O nie tylko nie to- narobiłaś mi takiego smaku ze mam ochotę skoczyć do sklepu po fasolkę

  2. neli
    21 lipca 2012
    Odpowiedz

    pyszna, miałam dzisiaj na obiad :)

  3. Dorota
    28 lipca 2012
    Odpowiedz

    Ja tez uwielbiam takie danie, mniam:-)

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *