Twarożek z bakaliami


Idealny pomysł na lekkie śniadanie lub kolację zwłaszcza w gorące dni. Bardzo smaczny i pożywny.

DSCN2164
(1 porcja)
Składniki:

– 100g twarogu (użyłam twarożek kanapkowo-sernikowy Wieluń)

– 1 mały jogurt naturalny

– 1 łyżeczka miodu

– 1 łyżka otrąb owsianych

– po 1 łyżce: ziaren słonecznika, sezamu, orzechów włoskich i pestek dyni

Twaróg wymieszać z jogurtem i miodem w miseczce. Na suchej patelni uprażyć bakalie, na koniec wsypać otręby i często mieszać by się nie przypaliły. Gorące wsypać na twarożek.

Smacznego:)
Helen G.

 

Poprzedni Gotowana fasolka szparagowa
Nastepny Milky Way

4 komentarze

  1. Magda
    27 lipca 2012
    Odpowiedz

    prosto i smacznie; tak jak lubie! 🙂

  2. Magda
    28 lipca 2012
    Odpowiedz

    polecam, takie kakaowe są naprawdę pyszne! 🙂 poza tym dobrze czasem sobie tak urozmaicać potrawy 🙂

  3. Magda
    28 lipca 2012
    Odpowiedz

    1 łyżeczka kakao i pół łyżeczki cynamonu (na ciasto, z którego wychodzą 3 naleśniki) 🙂

  4. Kuchnia Gosi
    29 lipca 2012
    Odpowiedz

    Fajny pomysł by ulubiony twarożek nigdy się nie znudził, ja lubię Pilos z lidla, a przepis na pewno wypróbuję, zapowiada się pysznie:)

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *