Muszle makaronowe nadziewane pastą z wędzonego łososia


Muszle makaronowe nadziewane pastą z wędzonego łososia

Swoim kształtem przypominają łódeczki. Muszle makaronowe nadziewane pastą z wędzonego łososia to  pyszna przekąska, która uświetni niejedno przyjęcie w gronie przyjaciół czy rodziny. Ładnie prezentują się jako przystawka. Wierzch polecam posypać posiekanym szczypiorkiem :)

(20 sztuk)

Składniki:

– 20 muszli makaronowych conchiglioni

– 150 g wędzonego łososia

– 150g serka śmietankowego naturalnego

– 3 jajka ugotowane na twardo

– 1 łyżka majonezu

– 1 łyżeczka musztardy

– 1 łyżeczka soku z cytryny

– sól, pieprz

– posiekany szczypiorek

Jak zrobić muszle makaronowe nadziewane pastą z wędzonego łososia?

Muszle ugotować w osolonym wrzątku al dente, przecedzić, przelać zimną wodą i wyłożyć na talerz. W misce zmieszać ze sobą serek śmietankowy, pokrojonego łososia i jajka starte na tarce o małych oczkach. Doprawić pastę majonezem, musztardą sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Ugotowane, ostudzone muszle nadziewać pastą. Ułożyć na talerz i posypać szczypiorkiem. Muszle makaronowe nadziewane pastą z wędzonego łososia podawać jako przystawkę na zimno na wszelkich przyjęciach.

Smacznego!

Helen G.


Galeria zdjęć

muszle-conchiglioni-nadziewane-pasta-z-wedzonego-lososiamuszle-conchiglioni-nadziewane-pasta-z-wedzonego-lososia1
Poprzedni Chleb owsiany
Nastepny Kurczak curry z mlekiem kokosowym i ananasem

7 komentarzy

  1. magma
    7 lutego 2014
    Odpowiedz

    wygląda pysznie:)

  2. justka2712
    11 lutego 2014
    Odpowiedz

    Wszystkie smaki, które uwielbiam połączone w jedną całość :) Musi być wyśmienite! :)

  3. Gosia
    27 lutego 2014
    Odpowiedz

    świetna pasta!! no i fajny pomysł na połączenie jej z makaronem, taka bardziej elegancka forma przystawki, nie taka nudna jak kanapki. dobrze, że wczoraj kupiłam łososia norweskiego ze suempolu, będzie jak znalazł na jutrzejszą imprezkę :DD

  4. Joan
    4 maja 2014
    Odpowiedz

    Wszystko fajnie, ale łosoś nie jest wegetariański ( jak i żadna inna ryba). Ogólnie nie chcę krytykować przepisu, tylko taka mała uwaga.

    • Nina
      6 lutego 2016
      Odpowiedz

      Wiedziałaś, że są różne odmiany wegetarianizmu? :) Część wegetarian je ryby.

      • Helen G.
        Helen G.
        6 lutego 2016
        Odpowiedz

        Ja słyszałam, nawet mam w rodzinie semi wegetarian, jedzą właśnie ryby.

  5. Layman
    12 października 2016
    Odpowiedz

    Nasza książka kucharska czeka na takie przepisy!

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *