Bułka tarta ze złocistym lnem mielonym
Bułka tarta ze złocistym lnem mielonym
Jest nieodzownym składnikiem wielu dań. Każda Pani domu posiada bułkę tartą w swojej kuchni. Firma Oleofarm przysłała mi do testów bułkę tartą wymieszaną pół na pół ze zmielonymi nasionami lnu (siemieniem lnianym). Jest to nowość na polskim rynku. Od razu przystąpiłam więc do testów. Pomysł bułki tartej z dodatkiem mielonych nasion lnu (aż 50 %) wydał mi się bardzo interesujący.
Siemię lniane jest bardzo bogatym w składniki odżywcze naturalnym produktem, m in. w wielonienasycone kwasy tłuszczowe (WNKT), a także liczne mikroelementy, witaminy i lecytynę. Nasiona lnu od pewnego czasu zagościły u mnie w kuchni na stałe. Codziennie spożywam uprażone wcześniej na suchej patelni z dodatkiem soli i posypuję później nimi kanapki. Uwielbiam ich smak!
Wracając jednak do bułki tartej Oleofarm, uważam, że produkt ten zasługuje na pochwałę. Użyłam jej do krokietów z mięsem. Dodatek nasion lnu nadał im charakterystyczny ale przyjemny smak i zapach podczas smażenia oraz chrupkość. Bułka tarta bardzo dobrze przywiera do potraw. Dzięki obecności lnu potrawy zyskują na jakości oraz na smaku. Chętnie zobaczę bułkę tartą Oleofarm na półkach w sklepach i marketach obok innych bułek. Ja jestem na tak:)
Co sądzicie o takiej innowacji – bułce tartej wymieszanej z mielonymi nasionami lnu?
Helen G.
Galeria zdjęć
Hej,
W pełni zgadzam się z autorką bułka tarta ze złocistym lnem mielonym świetnie sprawdza się do wielu potraw.