Pierś z kurczaka z serem i ananasem


Kotlety z piersi kurczaka wcale nie muszą być nudne. Zyskają na smaku i wyglądzie, jeśli na każdy kotlet położymy plaster ananasa oraz starty żółty ser. Satysfakcja gwarantowana:)

(Dla 3-4 osób)
Składniki:
– 1 podwójna pierś z kurczaka

–  puszka ananasa w plastrach

– 15 dag sera żółtego

– 2 jaja

– szczypta słodkiej papryki i curry

– bułka tarta

– sól, pieprz

Mięso umyć, osuszyć, rozkroić na kotlety, rozbić tłuczkiem. Posolić, popieprzyć. Moczyć każdy kawałek w jajkach roztrzepanych widelcem z odrobiną soli i przyprawami, następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć kilka minut, następnie przewrócić na drugą stronę, położyć na każdej porcji plaster ananasa i porcję startego żółtego sera. Przykryć pokrywką patelnię i smażyć jeszcze kilka minut, aż ser się roztopi.

Smacznego!

Helen G.


Galeria zdjęć

piers-z-kurczaka-z-serem-i-ananasempiers-z-kurczaka-z-serem-i-ananasem1
loading...
loading...
Poprzedni Rosół
Nastepny Zupa-krem z pomidorów

3 komentarze

  1. Mirabelka
    13 września 2011
    Odpowiedz

    Robię podobne, ale bez panierki. Poza tym do środka krążka ananasa, przed przykryciem go serem, fajnie jest włożyć łyżeczkę dżemu żurawinowego – znalazłam ten przepis na jakimś blogu i od tej pory zawsze tak robię :)

  2. Helen
    13 września 2011
    Odpowiedz

    Fajny pomysł, chętnie wypróbuję patent z dżemem żurawinowym:)Dzięki za inspirację.

  3. Basia
    19 marca 2013
    Odpowiedz

    niesamowite masz te dania! dodaje się do obserowowanych :)

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *