Kurczak z kostką Knorr


Kurczak z kostką Knorr

Jest soczysty i aromatyczny. Kurczak z kostką Knorr był swego czasu szeroko reklamowany w mediach. Za pośrednictwem portalu urodaizdrowie.pl otrzymałam zestaw niezbędnych produktów Knorr do przyrządzenia potrawy. Sposób jest niezwykle prosty. Polega na wymieszaniu kostki rosołowej z dwiema łyżkami oliwy z oliwek i natarciu powstałą pastą piersi z kurczaka. Efekt pozytywnie mnie zaskoczył, pomimo nieco sceptycznego nastawienia do kostek mięsnych. Mięso jest w smaku soczyste i aromatyczne, tak jak zapewnia producent. Nie trzeba go dodatkowo solić ani dodawać pieprzu. Należy jedynie odpowiednio długo smażyć mięso na niezbyt dużym ogniu, by nie było w środku surowe.

(Dla 2 osób)

Składniki:

– 2 pojedyncze piersi z kurczaka

– 1 kostka rosołowa Knorr

– 2 łyżki oliwy z oliwek

Jak zrobić kurczaka z kostką Knorr?

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. W miseczce kostkę rosołową wymieszać dokładnie z oliwą z oliwek. Powstałą pastą natrzeć piersi kurczaka. Włożyć do lodówki na 15 minut. Następnie smażyć na rozgrzanym tłuszczu na niedużym gazie ok. 15-20 minut na złoty kolor z obu stron. Kurczaka z kostką Knorr podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką np. sałatką grecką.

Smacznego!

Helen G.


Galeria zdjęć

soczysty-i-aromatyczny-kurczak-z-kostka-rosolowa-knorr5soczysty-i-aromatyczny-kurczak-z-kostka-rosolowa-knorr2soczysty-i-aromatyczny-kurczak-z-kostka-rosolowa-knorrsoczysty-i-aromatyczny-kurczak-z-kostka-rosolowa-knorr4soczysty-i-aromatyczny-kurczak-z-kostka-rosolowa-knorr3
Poprzedni Placuszki owsiane z bananem
Nastepny Pączki serowe

3 komentarze

  1. Maja
    26 sierpnia 2014
    Odpowiedz

    Takiego wyśmienitego kurczaczka to bym z chęcią zjadła :)

    • Helen G.
      Helen G.
      26 sierpnia 2014
      Odpowiedz

      Polecam wypróbować przepis:)

  2. ladylaura
    31 sierpnia 2014
    Odpowiedz

    Wspaniałe danie ,pozdrawiam.

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *