- Porady kuchenne
Idealne ciasto drożdżowe – poradnik kulinarny
Idealne Ciasto drożdżowe – poradnik kulinarny Ciasto drożdżowe wbrew pozorom nie należy do tych z gatunku łatwych w upieczeniu.…
- Porady kuchenne
Odkryj tajemnice barszczu wigilijnego – tradycja na polskim stole
Barszcz wigilijny to nieodłączny element polskiego stołu świątecznego, jego tradycja jest głęboko zakorzeniona w historii. Z tego względu warto zgłębić…
- Porady kuchenne
Perfekcyjne kotlety mielone. Co zrobić aby były soczyste?
Smaczne, soczyste kotlety mielone – miękkie, delikatne w środku, z chrupiącą skórką na zewnątrz. Takie lubimy najbardziej. Jak usmażyć mielone,…
- Porady kuchenne
Grillowana cukinia – jak wydobyć pełnię smaku warzyw
Grillowanie warzyw to sztuka, która zdobywa coraz większe uznanie wśród miłośników zdrowego stylu życia i wyjątkowych smaków. Jednym z najbardziej…
- Porady kuchenne
Jak upiec biszkopt idealny?
Jak upiec biszkopt idealny? W dzisiejszym wpisie z cyklu Porady kulinarne przybliżę wam temat pieczenia biszkoptu, czyli jak upiec biszkopt…
- Porady kuchenne
Jak ugotować szparagi?
Szparagi choć są bardzo smaczne i do tego lekkostrawne, sezon na te warzywa trwa jedynie kilka tygodni, od maja do…
- Porady kuchenne
Jak prawidłowo ugotować ryż?
Gotowanie ryżu w torebkach nie należy do trudnych zadań kulinarnych. Wystarczy trzymać się instrukcji na opakowaniu oraz pamiętać, że woreczek…
- Porady kuchenne
Jak ugotować jajka na miękko i na twardo?
Gotowanie jajek jest rutynową czynnością kulinarną, niby prostą, choć nierzadko nastręcza nam trudności. Jak prawidłowo ugotować jajka na miękko, twardo…
- Porady kuchenne
Jak długo można przechowywać jedzenie w zamrażarce?
Mrożenie jest dobrym sposobem na przedłużenie trwałości żywności. Nie powoduje utraty wartości odżywczych produktów. Jakie produkty nadają się do mrożenia…
- Porady kuchenne
Jak gotować ziemniaki, żeby były smaczne i nie utraciły witamin?
Jak gotować ziemniaki, żeby były smaczne i nie utraciły witamin? Ziemniaki, inaczej kartofle w tradycji kulinarnej Polaków zajmują naczelne miejsce.…
- Porady kuchenne
Co zrobić z resztkami jedzenia po świętach?
Najpierw kilka dni spędzasz w kuchni, aby przygotować wykwintne potrawy na święta czy przyjęcie. Potem okazuje się, że została hałda…
- Mięsa
Pulpety mięsne w sosie pomidorowym z ciecierzycą
Pulpety mięsne w sosie pomidorowym z ciecierzycą Mięciutkie i aromatyczne. Przepis na dzisiejszą wersję pulpetów w sosie pomidorowym z ciecierzycą…
- Desery
Lodowy sorbet truskawkowy
Lodowy sorbet truskawkowy Lato to czas orzeźwiających napojów, lodów i sorbetów. Te ostatnie są ciekawą alternatywą dla kremowych lodów z…
- Testy produktów
Zupa-krem z papryki
Zupa-krem z papryki Uwielbiam paprykę w każdej postaci, czy to na surowo, duszoną czy też pieczoną. Zupa-krem z papryki jest…
- Mięsa
Eskalopki z indyka w sosie musztardowym
Eskalopki z indyka w sosie musztardowym To nieduże kotlety, usmażone bez panierki tzw. saute. Eskalopki zwykle podaje się w kremowym…
- Mięsa
Roladki schabowe w sosie pomidorowym
Roladki schabowe w sosie pomidorowym To doskonała propozycja na weekendowy lub odświętny obiad. Roladki schabowe w sosie pomidorowym rozpływają się…
- Potrawy dla Dzieci
Zupka brokułowo-ziemniaczana dla małych dzieci
Zupka brokułowo-ziemniaczana dla małych dzieci Idealna dla maluchów powyżej 6. miesiąca życia. Zupka brokułowo-ziemniaczana jest łatwa i szybka w przygotowaniu.…
- Mięsa
Stek wołowy
Stek wołowy Stek należy do najsmaczniejszych mięsnych dań. Prawidłowo przyrządzony stek wołowy tzw. befsztyk, rozpływa się w ustach. Mięso wołowe…