Mięsa
-
Kotlet de volaille (devolay)
Kotlet de volaille (devolay) Serwowano go w XVIII w Cesarstwie Rosyjskim. Oryginalna nazwa Kotlet de volaille pochodzi jednak od nazwiska…
Zobacz więcej » -
Kotlety mielone z kaszą gryczaną-hreczanyki
Kotlety mielone z kaszą gryczaną – hreczanyki To regionalna potrawa Podkarpacia o nazwie hreczanyki. Przyrządza się ją z mięsa mielonego,…
Zobacz więcej » -
Roladki drobiowe z czosnkiem i pietruszką
Roladki drobiowe z czosnkiem i pietruszką Idealne zarówno na co dzień, jak i na okazje typu święta czy imieniny. Roladki…
Zobacz więcej » -
Schab w sosie własnym
Schab w sosie własnym Stanowi doskonały pomysł na weekendowy lub nawet świąteczny obiad. Moja mama bardzo lubi przyrządzać właśnie schab…
Zobacz więcej » -
Kotlety mielone z kurczaka
Kotlety mielone z kurczaka Lekkie, bardziej dietetyczne od wieprzowych. Kotlety mielone z kurczaka są lubiane zwłaszcza dzieci. Mięso drobiowe jest…
Zobacz więcej » -
Szynka w sosie chrzanowym
Szynka w sosie chrzanowym Mięciutka, lekko pikantna, pachnąca chrzanem. Szynka w sosie chrzanowym czasem gościła w moim rodzinnym domu na…
Zobacz więcej » -
Pulpeciki w sosie koperkowym
Pulpeciki w sosie koperkowym Są pomysłem na smaczny i prosty obiad. Pulpeciki w sosie koperkowym to malutkie apetyczne mięsne kuleczki.…
Zobacz więcej » -
Naleśniki po bolońsku
Naleśniki po bolońsku To pyszne danie o włoskich korzeniach. Naleśniki po bolońsku (bolognese) są przełożone farszem z mięsa mielonego w…
Zobacz więcej » -
Makaronowa zapiekanka z kurczakiem i warzywami
Makaronowa zapiekanka z kurczakiem i warzywami Zaspokoi kulinarne upodobania zarówno fanów makaronu, warzyw, mięsa, jak i tych sosu beszamelowego. Makaronowa…
Zobacz więcej » -
Kotlety mielone
Kotlety mielone Są jedną z tradycyjnych potraw kuchni polskiej. Kotlety mielone wciąż jada się w wielu polskich domach. W Małopolsce…
Zobacz więcej » -
Roladki w sosie grzybowym
Roladki w sosie grzybowym To pomysł na elegancki i wykwintny obiad. Roladki w sosie grzybowym prezentują się efektownie, zwłaszcza jeśli…
Zobacz więcej » -
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem Warzywa takie, jak papryka czy cukinia świetnie nadają się do faszerowania. Papryka faszerowana mięsem…
Zobacz więcej » -
Pulpety mięsne w sosie pomidorowym z ciecierzycą
Pulpety mięsne w sosie pomidorowym z ciecierzycą Mięciutkie i aromatyczne. Przepis na dzisiejszą wersję pulpetów w sosie pomidorowym z ciecierzycą…
Zobacz więcej » -
Krokiety z brokułami, parówką i kukurydzą
Krokiety z brokułami, parówką i kukurydzą Krokiety choć pracochłonne, są powszechnie lubianą potrawą za sprawą mnogości farszów. Jeśli nie przepadacie…
Zobacz więcej » -
Pulpety w sosie grzybowym
Pulpety w sosie grzybowym Smak dzieciństwa. Pulpetami byliśmy karmieni przez nasze mamy, babcie albo w przedszkolach. Dziś przestawiam wam mój…
Zobacz więcej » -
Gołąbki tradycyjne
Gołąbki tradycyjne Któż z nas nie pamięta smaku domowych babcinych gołąbków? Gołąbki tradycyjne to te mięsem mielonym i ryżem, czasem…
Zobacz więcej » -
Kotlety z piersi kurczaka w panierce z płatków drożdżowych
Kotlety z piersi kurczaka w panierce z płatków drożdżowych Płatki drożdżowe nieaktywne choć może mało znane, stanowią pełne składników odżywczych…
Zobacz więcej » -
Schab w sosie pieczarkowym
Schab w sosie pieczarkowym Gęsty kremowy sos, pieczarki i aromatyczne mięso tworzą niebanalną całość. Schab w sosie pieczarkowym to tradycyjne…
Zobacz więcej » -
Shoarma z kurczakiem
Shoarma z kurczakiem W Polsce jest bardziej znana pod nazwą gyros czy kebab. Shoarma (szawarma) to popularna potrawa w kuchni…
Zobacz więcej »