Mięsa
-
Krokiety z brokułami, parówką i kukurydzą
Krokiety z brokułami, parówką i kukurydzą Krokiety choć pracochłonne, są powszechnie lubianą potrawą za sprawą mnogości farszów. Jeśli nie przepadacie…
Zobacz więcej » -
Pulpety w sosie grzybowym
Pulpety w sosie grzybowym Smak dzieciństwa. Pulpetami byliśmy karmieni przez nasze mamy, babcie albo w przedszkolach. Dziś przestawiam wam mój…
Zobacz więcej » -
Gołąbki tradycyjne
Gołąbki tradycyjne Któż z nas nie pamięta smaku domowych babcinych gołąbków? Gołąbki tradycyjne to te mięsem mielonym i ryżem, czasem…
Zobacz więcej » -
Kotlety z piersi kurczaka w panierce z płatków drożdżowych
Kotlety z piersi kurczaka w panierce z płatków drożdżowych Płatki drożdżowe nieaktywne choć może mało znane, stanowią pełne składników odżywczych…
Zobacz więcej » -
Schab w sosie pieczarkowym
Schab w sosie pieczarkowym Gęsty kremowy sos, pieczarki i aromatyczne mięso tworzą niebanalną całość. Schab w sosie pieczarkowym to tradycyjne…
Zobacz więcej » -
Shoarma z kurczakiem
Shoarma z kurczakiem W Polsce jest bardziej znana pod nazwą gyros czy kebab. Shoarma (szawarma) to popularna potrawa w kuchni…
Zobacz więcej » -
Eskalopki z indyka w sosie musztardowym
Eskalopki z indyka w sosie musztardowym To nieduże kotlety, usmażone bez panierki tzw. saute. Eskalopki zwykle podaje się w kremowym…
Zobacz więcej » -
Roladki schabowe w sosie pomidorowym
Roladki schabowe w sosie pomidorowym To doskonała propozycja na weekendowy lub odświętny obiad. Roladki schabowe w sosie pomidorowym rozpływają się…
Zobacz więcej » -
Stek wołowy
Stek wołowy Stek należy do najsmaczniejszych mięsnych dań. Prawidłowo przyrządzony stek wołowy tzw. befsztyk, rozpływa się w ustach. Mięso wołowe…
Zobacz więcej » -
Wakacyjne grillowanie z LotusGrill XL
Wakacyjne grillowanie z LotusGrill XL Sezon wakacyjny to czas spędzania długich godzin na świeżym powietrzu. To także z racji przyjemnej…
Zobacz więcej » -
Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami
Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami Swoim kształtem przypomina zapiekankę, tylko jest dużo zdrowsza. Latem uwielbiam jeść warzywa faszerowane, jak cukinia…
Zobacz więcej » -
Makaron w kremowym sosie z kurczakiem i szpinakiem
Makaron w kremowym sosie z kurczakiem i szpinakiem Zadowoli fanów włoskiej kuchni. Makaron w kremowym sosie z kurczakiem i szpinakiem…
Zobacz więcej » -
Kotlety mielone z pieczarkami
Kotlety mielone z pieczarkami Są dobrym pomysłem na smaczny obiad. Kotlety mielone z pieczarkami wzbogaciłam o dodatek sera żółtego i…
Zobacz więcej » -
Bigos na święta
Bigos na święta To jedna z tradycyjnych potraw nie tylko kuchni polskiej ale także i kuchni litewskiej oraz białoruskiej. Bigos…
Zobacz więcej » -
Naleśniki z brokułami, szynką i serem
Naleśniki z brokułami, szynką i serem Są przykładem smacznych naleśników wytrawnych. Brokuły, szynka i ciągnący żółty ser, stanowią doskonałe połączenie…
Zobacz więcej » -
Schab pieczony z jabłkami
Schab pieczony z jabłkami Nie ma to jak pieczone mięso na obiad. Schab pieczony z jabłkami jest soczysty, mięciutki i…
Zobacz więcej » -
Karkówka duszona z grzybami
Karkówka duszona z grzybami Jest idealnie miękka i aromatyczna. Karkówka to w moim odczuciu jedno z najsmaczniejszych mięs. Świetnie nadaje…
Zobacz więcej » -
Leczo z kiełbasą
Leczo z kiełbasą Leczo ma swoje korzenie w kuchni węgierskiej. Potrawę tę podaje się tam jako dodatek do dań mięsnych.…
Zobacz więcej » -
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i warzywami
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i warzywami Najsmaczniejsza jest z lekko pikantnym farszem, z dodatkiem papryczki pepperoni i sosu tabasco. Podczas…
Zobacz więcej »