Mięsa
-
Pulpeciki w sosie koperkowym
Pulpeciki w sosie koperkowym Są pomysłem na smaczny i prosty obiad. Pulpeciki w sosie koperkowym to malutkie apetyczne mięsne kuleczki.…
Zobacz więcej » -
Naleśniki po bolońsku
Naleśniki po bolońsku To pyszne danie o włoskich korzeniach. Naleśniki po bolońsku (bolognese) są przełożone farszem z mięsa mielonego w…
Zobacz więcej » -
Makaronowa zapiekanka z kurczakiem i warzywami
Makaronowa zapiekanka z kurczakiem i warzywami Zaspokoi kulinarne upodobania zarówno fanów makaronu, warzyw, mięsa, jak i tych sosu beszamelowego. Makaronowa…
Zobacz więcej » -
Kotlety mielone
Kotlety mielone Są jedną z tradycyjnych potraw kuchni polskiej. Kotlety mielone wciąż jada się w wielu polskich domach. W Małopolsce…
Zobacz więcej » -
Roladki w sosie grzybowym
Roladki w sosie grzybowym To pomysł na elegancki i wykwintny obiad. Roladki w sosie grzybowym prezentują się efektownie, zwłaszcza jeśli…
Zobacz więcej » -
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem Warzywa takie, jak papryka czy cukinia świetnie nadają się do faszerowania. Papryka faszerowana mięsem…
Zobacz więcej » -
Pulpety mięsne w sosie pomidorowym z ciecierzycą
Pulpety mięsne w sosie pomidorowym z ciecierzycą Mięciutkie i aromatyczne. Przepis na dzisiejszą wersję pulpetów w sosie pomidorowym z ciecierzycą…
Zobacz więcej » -
Krokiety z brokułami, parówką i kukurydzą
Krokiety z brokułami, parówką i kukurydzą Krokiety choć pracochłonne, są powszechnie lubianą potrawą za sprawą mnogości farszów. Jeśli nie przepadacie…
Zobacz więcej » -
Krokiety z szynką, pieczarkami i serem
Krokiety z szynką, pieczarkami i serem Krokiety, czyli rodzaj naleśników w chrupiącej panierce, są powszechnie lubianą potrawą. Możemy przyrządzić je…
Zobacz więcej » -
Pulpety w sosie grzybowym
Pulpety w sosie grzybowym Smak dzieciństwa. Pulpetami byliśmy karmieni przez nasze mamy, babcie albo w przedszkolach. Dziś przestawiam wam mój…
Zobacz więcej » -
Gołąbki tradycyjne
Gołąbki tradycyjne Któż z nas nie pamięta smaku domowych babcinych gołąbków? Gołąbki tradycyjne to te mięsem mielonym i ryżem, czasem…
Zobacz więcej » -
Kotlety z piersi kurczaka w panierce z płatków drożdżowych
Kotlety z piersi kurczaka w panierce z płatków drożdżowych Płatki drożdżowe nieaktywne choć może mało znane, stanowią pełne składników odżywczych…
Zobacz więcej » -
Schab w sosie pieczarkowym
Schab w sosie pieczarkowym Gęsty kremowy sos, pieczarki i aromatyczne mięso tworzą niebanalną całość. Schab w sosie pieczarkowym to tradycyjne…
Zobacz więcej » -
Shoarma z kurczakiem
Shoarma z kurczakiem W Polsce jest bardziej znana pod nazwą gyros czy kebab. Shoarma (szawarma) to popularna potrawa w kuchni…
Zobacz więcej » -
Eskalopki z indyka w sosie musztardowym
Eskalopki z indyka w sosie musztardowym To nieduże kotlety, usmażone bez panierki tzw. saute. Eskalopki zwykle podaje się w kremowym…
Zobacz więcej » -
Roladki schabowe w sosie pomidorowym
Roladki schabowe w sosie pomidorowym To doskonała propozycja na weekendowy lub odświętny obiad. Roladki schabowe w sosie pomidorowym rozpływają się…
Zobacz więcej » -
Stek wołowy
Stek wołowy Stek należy do najsmaczniejszych mięsnych dań. Prawidłowo przyrządzony stek wołowy tzw. befsztyk, rozpływa się w ustach. Mięso wołowe…
Zobacz więcej » -
Wakacyjne grillowanie z LotusGrill XL
Wakacyjne grillowanie z LotusGrill XL Sezon wakacyjny to czas spędzania długich godzin na świeżym powietrzu. To także z racji przyjemnej…
Zobacz więcej » -
Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami
Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami Swoim kształtem przypomina zapiekankę, tylko jest dużo zdrowsza. Latem uwielbiam jeść warzywa faszerowane, jak cukinia…
Zobacz więcej »