Surówka z marchewki i jabłka


Surówka z marchewki i jabłka

Jest uniwersalna i pasuje do wielu dań, zarówno do mięs czy ryb. Surówka z marchewki i jabłka to moja ulubiona surówka z dzieciństwa. Często prosiłam mamę, by na obiad przygotowała właśnie tartą marchewkę z jabłkiem, z dodatkiem śmietany, soku z cytryny i cukru. Do dziś bardzo lubię surówkę z marchewki i jabłka i przyznam, że nigdy mi się ona nie nudzi. Jeśli nie macie danego dnia pomysłu na smaczną surówkę do obiadu, to zróbcie surówkę z marchewki i jabłka :-) Polecam wam także inne smaczne surówką z marchewki:

surówkę z marchewki i kukurydzy.

surówkę z kapusty pekińskiej i marchewki.

(Dla 2 osób)

Składniki:

– 2 marchewki

– 1 jabłko

– sok z cytryny

-1-2 łyżki gęstej śmietany (można ewentualnie dać olej)

– cukier do smaku

Jak zrobić surówkę z marchewki i jabłka?

Marchewki i jabłko umyć obrać. Najpierw na tarce o małych oczkach marchewki a następnie jabłko. Od razu skropić sokiem z cytryny, by jabłko nie ściemniało. Dodać śmietanę. Surówkę doprawić do smaku cukrem. Surówka z marchewki i jabłka pasuje  zarówno do mięs, ryb, jak i potraw jarskich.

Smacznego!

Helen G.


Galeria zdjęć

surowka-z-marchewki-i-jablkasurowka-z-marchewki-i-jablka1surowka-z-marchewki-i-jablka2
loading...
Poprzedni Ciasto z chałwą i bananami
Nastepny Kurczak w sezamie

2 komentarze

  1. Dusia
    21 listopada 2011
    Odpowiedz

    standard:)

  2. gruba jadzia
    21 listopada 2011
    Odpowiedz

    Ulubiona mojego M :D Choć miłości nie podzielam, to radocha jaką widzę jak mu zrobię jest warta tego całego tarcia marchewy i zdrapywania jej potem ze ścian ;p

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *