Menu
0%
Zapraszam

Zapraszam

Proste przepisy na tanie potrawy domowe, także dla tych początkujących w kuchni.

Pasta orzechowa na kanapki

Jedząc kiedyś serek orzechowy Tartare  zamarzyłam o własnej paście orzechowej na bazie twarogu. No i wyszła genialna pasta na kanapki! Można ją także przyrządzić w wersji na słono, zamiast rodzynek i miodu dodać soli i pieprzu. Obie wersje są równie pyszne. Olej z orzechów włoskich cudownie podnosi aromat orzechów:) Smaczny i jakże zdrowy dodatek do pieczywa:) 


(Dla 2 osób)

Składniki:

– 25 dkg twarogu półtłustego

– ½ szklanki orzechów włoskich

– 2 łyżki oleju z orzechów włoskich Oleofarm

– 1 łyżka majonezu

– 1 łyżka miodu

–  garść rodzynek

 

 

Twaróg ugnieść widelcem w miseczce. Orzechy utłuc w moździerzu lub rozdrobnić nożem.  Dodać do twarogu.   Dodać olej i majonez. Dokładnie wymieszać.  Na koniec dodać miód i wsypać garść rodzynek. Wymieszać. Pastę podawać z pieczywem. Zamiast miodu i rodzynek można dać sól i pieprz.

Smacznego!

Helen G.

Podziel się ze znajomymi
loading...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>