Naleśniki z serem i brzoskwiniami


DSCN6655

Uwielbiam naleśniki z serem ;-)  Często lubię wzbogacać nadzienie o owoce. Brzoskwinie z puszki świetnie się do tego nadają, bo są słodkie i miękkie, co nie zawsze ma miejsce w przypadku świeżych.

DSCN6655

(Dla 4-5 osób)
Składniki:
Ciasto:

-1,5 szklanki mleka

– 1,5 szklanki wody

– 2 jajka

– ok. 2 szklanek mąki

– szczypta soli- olej do smażenia

 

Składniki zmiksować na ciasto, powinno być lejące, nie za gęste i nie za rzadkie. W razie potrzeby dodać wody  albo mąki.

 

Nadzienie:

– ½ kg twarogu półtłustego

– garść rodzynek

– 2-3 łyżki gęstej śmietany

– 4 połówki brzoskwini z puszki

– 3 łyżki cukru

– cukier waniliowy bądź kilka kropel esencji waniliowej

 

Ser ugnieść widelcem, dodać śmietanę, cukier wymieszać na gładką masę. Dodać brzoskwinie odsączone z puszki, pokrojone w kostkę oraz rodzynki. Doprawić kilkoma kroplami esencji waniliowej bądź cukrem waniliowym.
Usmażone placki smarować nadzieniem, zawijać w chusteczkę. Podawać przybrane plastrami pozostałych brzoskwiń.

Smacznego!

Helen G.
DSCN6659DSCN6666DSCN6665

 

Poprzedni Ryż z jabłkami i suszonymi śliwkami
Nastepny Warstwowa sałatka z tuńczyka

1 Comment

  1. Domi w kuchni
    21 września 2011
    Odpowiedz

    Mmmm… takich naleśniczków to ja bym sobie chętnie pojadła :)

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *