Pasta z tuńczyka


DSCN6381

Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu. Polecam spróbować ;-)

DSCN6381

(Dla 4 osób)
Składniki:

– 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju roślinnym

– 15 dkg sera żółtego

– 2 jajka

– 1 ząbek czosnku

– posiekany szczypiorek lub natka pietruszki

– 3 łyżki majonezu

– 1-2 łyżeczki musztardy

 

 

Jajka ugotować na twardo. Drobno posiekać. Tuńczyka odsączyć z zalewy, rozgnieść widelcem. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Wszystkie składniki ze sobą połączyć. Dodać majonez i czosnek przeciśnięty przez praskę. Pastę doprawić do smaku. Na koniec dodać posiekany szczypiorek i zamieszać. Pastą smarować kanapki.

Smacznego!

Helen G.

Poprzedni Krupnik
Nastepny Szarlotka z kruszonką

No Comment

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *