Pasta z tuńczyka


Pasta z tuńczyka

To fajny pomysł na smarowidło do kanapek. Pasta z tuńczyka jest banalna w przygotowaniu. Wystarczy wymieszać rozdrobnioną rybę ze startym na drobnych oczkach żółtym serem, przyprawami i majonezem. Prosto i smacznie. Taka domowa wersja pasty z tuńczyka jest o wiele smaczniejsza od kupnej. Przynajmniej jest pozbawiona konserwantów i sztucznych słodzików, jak w przypadku pasty marki Lisner. Polecam wzbogacić pastę z tuńczyka o posiekany szczypiorek albo natkę pietruszki. Polecam wam również inne moje pasty:

pasta z żółtego sera i jajek (serowa)

pasta orzechowa

pasta paprykowa

(Dla 4 osób)

Składniki:

– 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju roślinnym

– 15 dag sera żółtego

– 2 jajka

– 1 ząbek czosnku

– posiekany szczypiorek lub natka pietruszki

– 3 łyżki majonezu

– 1-2 łyżeczki musztardy

Jak zrobić pastę z tuńczyka?

Jajka ugotować na twardo. Drobno posiekać. Tuńczyka odsączyć z zalewy, rozgnieść widelcem. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Wszystkie składniki ze sobą połączyć. Dodać majonez i czosnek przeciśnięty przez praskę. Pastę doprawić do smaku. Na koniec dodać posiekany szczypiorek i zamieszać. Pastę z tuńczyka stosować do smarowania pieczywa.

Smacznego!

Helen G.


Galeria zdjęć

pasta-z-tunczyka
loading...
Poprzedni Krupnik
Nastepny Szarlotka z kruszonką

No Comment

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *