Camembert smażony z ziołami
Camembert smażony z ziołami
Kotlet z panierowanego sera camembert to pomysł na prosty, błyskawiczny i bardzo sycący obiad:) Dawniej przekrawałam ser na pół. Niestety podczas smażenia ser zwykle wyciekał. Obecnie smażę cały ser camembert w panierce z jajka, ziół oraz bułki tartej. Serdecznie polecam:)
(Dla 2 osób)
Składniki:
– 2 opakowania sera camembert
– 1 jajko
– 1 łyżeczka bazylii i oregano
– ½ łyżeczki mielonej słodkiej papryki
– bułka tarta do obtoczenia serów
– sól, pieprz
▌Jak zrobić camembert smażony z ziołami?
W miseczce rozbełtać jajko, posolić, dodać pieprzu i zioła. Camembert maczać w jajku, a następnie panierować w bułce. Smażyć do dobrze rozgrzanym oleju na niezbyt dużym gazie na złoty kolor. Ostrożnie przewracać łopatką na drugą stronę, by ser nie wyciekł. Camemebert smażony podawać z ulubioną surówką (u mnie kapusta zasmażana). Dobrze smakuje również z konfiturą wiśniową lub żurawiną do mięs.
Smacznego!
Helen G.
Galeria zdjęć
wygląda przepysznie! jeszcze nie jadłam takich kotlecików, ale właśnie podono dobre z konfiturą 😉
ojej, świetna sprawa! podoba mi się pomysł z ziołami. i dodatek kapusty. wszystko bardzo wysmakowane ;]
Na pewno jest smakowity:-)
Wesołych Świąt:-)
najbardziej lubie z zurawina:)
Nie ma nic pyszniejszego na świecie mniammmm 😀