Menu
0%
Zapraszam

Zapraszam

Proste przepisy na tanie potrawy domowe, także dla tych początkujących w kuchni.

Sałata crispagio – sałata rzymska i lodowa w jednej główce

W moje ręce wpadła nowa odmiana sałaty – crispagio F1, efekt działań firmy Syngenta o zasięgu światowym, jednego z liderów w dziedzinie środków ochrony roślin i nasion.

 

Sałata Crispagio F1 jest nową odmianą sałaty, połączeniem sałaty rzymskiej i lodowej. Ma wydłużony kształt, jędrne, lekko pofalowane na brzegach liście. W smaku zaś jest soczysta i chrupka oraz delikatna. Ponadto nie ma w sobie tej typowej goryczy charakterystycznej dla innych gatunków sałat np. w rzymskiej. Liście jej natomiast dłużej zachowują świeżość po pocięciu w sałatce, jak chociażby sałata lodowa czy masłowa.

 

DSCN8769DSCN8761

 

Pokusiłam się o przygotowanie pysznej, pożywnej sałatki z sałatą crispagio w roli główniej. Dodałam do niej pomidora, jajko ugotowane na twardo, żółtą paprykę, oliwki oraz czerwoną cebulę. Całość okrasiłam szczypiorkiem oraz polałam sosem winegret. Według mnie smakuje wybornie :) Sałata  crispagio jest chrupiąca i lekko słodkawa. Chciałabym ją zobaczyć w sklepach oraz stoiskach warzywnych.

syngenta

 

 

 

 

 

 

Jak Wam się podoba sałata crispagio? Jesteście ciekawi tej nowej odmiany sałaty?

Helen G.

 

DSCN8801DSCN8800DSCN8810

 

Podziel się ze znajomymi
loading...

5 odpowiedzi do “Sałata crispagio – sałata rzymska i lodowa w jednej główce

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>