Kurczak z kostką Knorr
Kurczak z kostką Knorr
Jest soczysty i aromatyczny. Kurczak z kostką Knorr był swego czasu szeroko reklamowany w mediach. Sposób jego przygotowania jest niezwykle prosty. Polega na wymieszaniu kostki rosołowej z dwiema łyżkami oliwy z oliwek i natarciu powstałą pastą filetu z piersi z kurczaka. Efekt pozytywnie mnie zaskoczył, pomimo nieco sceptycznego nastawienia do kostek mięsnych.
Mięso jest w smaku soczyste i aromatyczne, tak jak zapewnia producent. Nie trzeba go dodatkowo solić ani dodawać pieprzu. Należy jedynie odpowiednio długo smażyć mięso na niezbyt dużym ogniu, by nie było w środku surowe.
(Dla 2 osób)
Składniki:
– 2 pojedyncze piersi z kurczaka
– 1 kostka rosołowa Knorr
– 2 łyżki oliwy z oliwek
▌Jak zrobić kurczaka z kostką Knorr?
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. W miseczce kostkę rosołową wymieszać dokładnie z oliwą z oliwek. Powstałą pastą natrzeć piersi kurczaka. Włożyć do lodówki na 15 minut.
Następnie filety z kurczaka smażyć na rozgrzanym tłuszczu na niedużym gazie około 15-20 minut na złoty kolor z obu stron. Kurczaka z kostką Knorr podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką np. sałatką grecką.
Smacznego!
Helen G.
Galeria zdjęć
Takiego wyśmienitego kurczaczka to bym z chęcią zjadła 🙂
Polecam wypróbować przepis:)
Wspaniałe danie ,pozdrawiam.