Pizza hawajska (z ananasem)


(Dla 3-4 osób)

Składniki:
Przepis na ciasto i sos do pizzy tu
– 10-12 dkg szynki
– 15 żółtego sera startego na tarce o dużych oczkach
– pół opakowania pokruszonej mozarelli
– 5 plastrów ananasa z puszki pokrojona w kostkę

Wyrośnięte ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ponakłuwać widelcem, by równomiernie wyrosło. Nałożyć cienką warstwę sosu, następnie posypać większą częścią startego żółtego sera i odrobiną mozarelli. Położyć plasterki szynki i ananasa. Na koniec posypać resztą sera żółtego i mozarelli. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 225˚C i piec 12-15 minut. Na kilka minut przez końcem pieczenia podsypać mozarellą.

Poprzedni Sernik puszysty
Nastepny Krupnik

5 komentarzy

  1. Alivea
    9 grudnia 2011
    Odpowiedz

    Moja ulubiona pizza! :)

  2. Kaś
    9 grudnia 2011
    Odpowiedz

    domowa hawajska..pycha!

  3. Lovelykate
    9 grudnia 2011
    Odpowiedz

    Bardzo lubię ananasa w pizzy! A szczególnie w domowej :)

  4. Russkaya
    1 stycznia 2012
    Odpowiedz

    Mniam :)

  5. Anonymous
    22 stycznia 2014
    Odpowiedz

    Bardzo dobry przepis :) Naprawdę pyszna pizza !

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *