Menu
0%
Zapraszam

Zapraszam

Proste przepisy na tanie potrawy domowe, także dla tych początkujących w kuchni.

Gotowana fasolka szparagowa

Sezon na warzywa sezonowe trwa. Warto je jeść właśnie teraz latem. Dziś pomysł na fasolkę szparagową jako dodatek do mięsa czy ryby lub nawet jako samodzielne danie solidnie okraszone bułką tartą z masłem.

DSCN2084
(Dla 2 osób)

Składniki:

– 2 spore garści fasolki szparagowej żółtej lub zielone

– sól

– 2 łyżki masła

– 1 łyżka bułki tartej

 

Fasolkę umyć pod bieżącą wodą. Odciąć ogonki z obu stron i przekroić na pół każdy strąk (można także gotować całe strąki jak kto woli). Jeśli fasolka ma łyko, to je usunąć. Włożyć do osolonego wrzątku i gotować aż będzie miękka (najlepiej spróbować jedną widelcem). Odcedzić. Podawać polaną masełkiem z bułką tartą.

Smacznego!

Helen G.

 

Podziel się ze znajomymi

3 odpowiedzi do “Gotowana fasolka szparagowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>