Muszle makaronowe nadziewane pastą z wędzonego łososia
Muszle makaronowe nadziewane pastą z wędzonego łososia
Swoim kształtem przypominają łódeczki. Muszle makaronowe nadziewane pastą z wędzonego łososia to pyszna przekąska, która uświetni niejedno przyjęcie w gronie przyjaciół czy rodziny. Ładnie prezentują się jako przystawka na domowych przyjęciach. Wierzch muszli polecam posypać posiekanym szczypiorkiem 🙂
Zobacz także → muszle makaronowe nadziewane tuńczykiem.
(20 sztuk)
Składniki:
– 20 muszli makaronowych conchiglioni
– 150 g wędzonego łososia
– 150g serka śmietankowego naturalnego
– 3 jajka ugotowane na twardo
– 1 łyżka majonezu
– 1 łyżeczka musztardy
– 1 łyżeczka soku z cytryny
– sól, pieprz
– posiekany szczypiorek
▌Jak zrobić muszle makaronowe nadziewane pastą z wędzonego łososia?
Muszle ugotować w osolonym wrzątku al dente, przecedzić, przelać zimną wodą i wyłożyć na talerz. W misce zmieszać ze sobą serek śmietankowy, pokrojonego łososia i jajka starte na tarce o małych oczkach. Doprawić pastę majonezem, musztardą sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem.
Ugotowane, ostudzone muszle nadziewać pastą. Ułożyć na talerz i posypać szczypiorkiem. Muszle makaronowe nadziewane pastą z wędzonego łososia podawać jako przystawkę na zimno na wszelkich przyjęciach.
Smacznego!
Helen G.
Galeria zdjęć
wygląda pysznie:)
Wszystkie smaki, które uwielbiam połączone w jedną całość 🙂 Musi być wyśmienite! 🙂
świetna pasta!! no i fajny pomysł na połączenie jej z makaronem, taka bardziej elegancka forma przystawki, nie taka nudna jak kanapki. dobrze, że wczoraj kupiłam łososia norweskiego ze suempolu, będzie jak znalazł na jutrzejszą imprezkę :DD
Wszystko fajnie, ale łosoś nie jest wegetariański ( jak i żadna inna ryba). Ogólnie nie chcę krytykować przepisu, tylko taka mała uwaga.
Wiedziałaś, że są różne odmiany wegetarianizmu? 🙂 Część wegetarian je ryby.
Ja słyszałam, nawet mam w rodzinie semi wegetarian, jedzą właśnie ryby.
Nasza książka kucharska czeka na takie przepisy!