Śniadanie
-
Bułki do burgerów
Bułki do burgerów Świetnie sprawdzą się zarówno do domowych burgerów, jak i po prostu na śniadanie. Bułki do burgerów czy…
Zobacz więcej » -
Lane kluski
Lane kluski Doskonałe do zupy mlecznej, rosołu czy sosów. Lane kluski to niezbyt grube niteczki ciasta składającego się z jajek,…
Zobacz więcej » -
Kasza manna na wodzie
Kasza manna na wodzie To inaczej grysik. Kasza manna na wodzie jest pokarmem lekkostrawnym, bogatym w jod. Podaje się ją…
Zobacz więcej » -
Kasza manna na mleku
Kasza manna na mleku Dawniej podawano ją w przedszkolach. Do dziś pamiętam ten delikatny smak kaszy manny, którą najczęściej polewano…
Zobacz więcej » -
Pasta Tahini
Pasta Tahini (pasta sezamowa) Powstaje ze zmielonych nasion sezamu. Pasta Tahini jest nazywana popularnie tahiną albo pastą sezamową. Co prawda…
Zobacz więcej » -
Owsianka
Owsianka To prawdziwa królowa śniadań. Owsianka powraca powoli do łask. Co raz więcej osób sięga po nią świadomie, doceniając odżywcze…
Zobacz więcej » -
Jajecznica
Jajecznica To prawdziwy klasyk gatunku. Jajecznica jest powszechnie lubianą potrawą międzynarodową, którą serwuje się hotelach. Nic dziwnego danie to zapewnia…
Zobacz więcej » -
Szybka sałatka z tuńczykiem
Szybka sałatka z tuńczykiem Smaczna, prosta i ekspresowa w przygotowaniu. Szybka sałatka z tuńczykiem zawiera w składzie jedynie ugotowane jajka,…
Zobacz więcej » -
Domowe masło orzechowe
Domowe masło orzechowe Uwielbiam orzechy i wszystkie przysmaki z nimi związane. Jednym jest domowe masło orzechowe. Kiedyś kupowałam gotowe ze…
Zobacz więcej » -
Domowe bułki pszenne
Domowe bułki pszenne Nie ma to jak unoszący się w domu zapach świeżo pieczonego chleba albo bułek pszennych… Przedstawiam wam…
Zobacz więcej » -
Proziaki – podkarpackie placki na sodzie
Proziaki – podkarpackie placki na sodzie W tradycji kuchni regionalnej Podkarpacia wpisały się jako rodzaj pieczywa, placków albo bułeczek z…
Zobacz więcej » -
Bułki razowe
Bułki razowe Domowe wypieki są nie tylko smaczne ale też i bardzo zdrowe. Sami bowiem kontrolujemy skład chleba czy bułek.…
Zobacz więcej » -
Sałatka z tuńczykiem i jajkiem
Sałatka z tuńczykiem i jajkiem To jedną z najpopularniejszych sałatek w moim domu. Sałatkę z tuńczykiem i jajkiem robię bez…
Zobacz więcej » -
Śledzie w sosie musztardowym
Śledzie w sosie musztardowym Są idealną przystawką na wszelkie przyjęcia, tudzież na tzw. domówki, święta czy po prostu, kiedy tylko…
Zobacz więcej » -
Bliny, drożdżowe placki pszenno-gryczane
Bliny, drożdżowe placki pszenno-gryczane To potrawa wywodząca się z kuchni kresowej, popularna także w kuchni rosyjskiej. Bliny to rodzaj drożdżowych…
Zobacz więcej » -
Twarożek z miodem
Twarożek z miodem Stanowi dobry pomysł na zdrowe śniadanie. Twarożek z miodem jest lekkostrawny a zarazem dość sycący. Zwykle bowiem…
Zobacz więcej » -
Chleb razowy
Chleb razowy Nie ma to jak domowy chleb. Tym razem upiekłam chleb razowy z gotowej mieszanki na chleb razowy żytni.…
Zobacz więcej » -
Muszle makaronowe nadziewane tuńczykiem
Muszle makaronowe nadziewane tuńczykiem Są lubianą przekąską na wszelkiego typu przyjęciach. Na jedną imprez domowych przygotowałam właśnie muszle makaronowe nadziewane…
Zobacz więcej » -
Chleb domowy pszenno-żytni
Chleb domowy pszenno-żytni Domowe pieczywo jest najpyszniejsze a jego upieczenie przynosi ogromną frajdę. Nie trzeba być wytrawnym piekarzem, aby upiec…
Zobacz więcej »